Eğlence mekanlarına yılbaşı öncesi huzur denetimi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan eğlence mekânlarına yılbaşı öncesinde huzur denetimleri gerçekleştirildi. Özellikle bar statüsünde olup...

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan eğlence mekânlarına yılbaşı öncesinde huzur denetimleri gerçekleştirildi. Özellikle bar statüsünde olup da pavyon olarak çalışan işletmeleri sıkı takibe alan ekipler, burada çalıştırılan yabancı uyruklu kadınlarla ilgili işlem yaptı.
Gece yarısı başlayan denetimlere Fethiye Belediyesi zabıtası ve maliye ekipleri de eşlik etti. Ekipler işletmeleri sigara, kaçak ve bandrolsüz içki, mali defter incelemesi ve yabancı kadın çalıştırma ruhsatları yönünden inceledi. Fethiye Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, denetimler belirli aralıklarla devam edecek. Pek çok asayiş olayının bu tür mekanlarda çıktığına dikkat çeken emniyet görevlileri, hem bu olayların azalmasını sağlamak hem de insan sağlığını tehdit eden mekanların önünü kesmek için denetimlerin süreceğini duyurdu.
Denetimler sonrasında pek çok işletmeye kapalı mekânda sigara içilmesine izin verdikleri için Kabahatler Kanunu kapsamında para cezası uygulandı. Ruhsatsız çalıştığı tespit edilen bazı işletmeler mühürlenirken, çalışma izni olmayan bir yabancı kadın gözaltına alınarak Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz