Eğlence merkezlerine sınırlama

ISPARTA (İHA) - Isparta'da, mevzuata aykırı hizmet verdikleri tespit edilen 6 gazinonun içki hizmeti Isparta Valiliği tarafından durduruldu. Uzun yıllar mevzuata aykırı olarak hizmet veren içkili ve eğlenceli gazinolar bundan böyle sadece lokanta hizmeti sunabilecek.

Isparta İl Jandarma Komutanlığı'nın teklifi üzerine Eğirdir Yolu üzerinde bulunan 5 gazino ve Gönen İlçesi'ndeki bir gazino işletmesinin içki hizmeti, mevzuata aykırı oldukları gerekçesiyle, Isparta Valiliği tarafından kaldırıldı. Bu işletmelerin eğer isterlerse sadece lokanta olarak hizmeti verebileceği bildirildi.

Reklam
Reklam

Restoranların kapatılması iki mevzuata dayandırılıyor. İşletmelerin, belediye mücavir alanı sınırları dışında ve karayoluna 200 metre uzaklıkta olma sınırının ihlal edilmesi gibi mevzuata aykırı halleri içkili eğlence yeri olma işlevinin durdurulmasına gerekçe olarak gösteriliyor. Bu mevzuat sadece turizm bölgesi içerisinde bulunan yerleşim merkezleri içerisinde uygulanmıyor. Valilik tarafından, içkili eğlence yeri olma özelliği durdurulan gazinoların sahipleri eğer isterlerse gazinolarını yemek hizmeti ile sınırlı tutmak suretiyle açık tutabilecek. Ancak içki ve eğlence hizmeti veremeyecekler.