Eğlence yönü kadar sünnet işlemi de ciddiye alınmalı

Tatil sezonunun başlamasıyla birlikte sünnet törenleri de birbiri ardına yapılmaya başladı. Uzmanlar ise sünnetin çok...

Tatil sezonunun başlamasıyla birlikte sünnet törenleri de birbiri ardına yapılmaya başladı. Uzmanlar ise sünnetin çok önemli bir cerrahi müdahale olduğunu, bu yüzden bir doktor tarafından yapılması gerektiğini söyledi.
Bevliye Uzmanı Dr. Necdet Kızılkaya, tatil sezonunun başlaması ile toplumda sünnet konusunun sık sık gündeme geldiğini belirterek, sünnetin bilhassa Müslüman toplumlarda dini ve örfi hassasiyetlerle yapılan cerrahi bir müdahale olduğunu kaydetti. Sünnetin tıbbi açıdan da birçok faydayı beraberinde getirdiğini aktaran Dr. Kızılkaya, tıbben temizlik sağlamanın ötesinde sünnetin penis kanserine karşı da çok büyük bir koruyuculuğu olduğunu vurguladı. Dr. Kızılkaya, bu nedenle sünnetin sosyal, kültürel yönünün, eğlenceye ait tarafının önemsenmesine karşılık bizatihi sünnet işleminin toplumda çok da ciddiye alınmamasının önemli bir problem olduğunu kaydetti.
Sünnetin birçok kişi tarafından yapılan sıradan basit bir işlem gibi algılandığına dikkat çeken Dr. Kızılkaya, “Halbuki ehil olmayan kimseler tarafından yapılan sünnetlerde kanama, hematom, enfeksiyon, doku kayıpları gibi pek çok problem yaşanabilir. Bazen bu durumlar telafisi olmayan hasarlar meydana getirirken, çocuğun ilerdeki hayatının kararmasına sebep olabilir. Bu nedenle sünnet başlı başına ciddi bir cerrahi müdahale gibi algılanmalı, ciddiye alınmalı. Steril, temiz şartlarda, usulüne uygun olarak mutlaka işi bilen hekimler tarafından yapılmalı, komplikasyonlara sebebiyet verilmemelidir.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz