Eğlenceli Eğitim

Özel Burç Üçgül Anadolu ve Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencileri, okulun konferans salonunda "İngilizce Genel...

Özel Burç Üçgül Anadolu ve Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencileri, okulun konferans salonunda "İngilizce Genel Kültür Yarışması" düzenledi.

Öğrencilerin İngilizce seviyelerini, genel kültür yoluyla eğlenceli bir format uygulayarak ölçmek amacıyla, yarışmayı okulun İngilizce zümre başkanı Huri Erten hazırlayıp, sundu. Üçer kişilik, beş ayrı grupla zevkli ve bir o kadarda çekişmeli geçen yarışmada, öğrencilere; İngilizce şarkılar, İngilizce atasözleri, kareoke, Türkiye ve dünya ile alakalı genel kültür kategorilerinde

Reklam
Reklam

Müzik eşliğinde süren yarışmada öğrenciler eğlenirken öğrenmenin yanında, genel kültürlerini geliştirme fırsatı da buldu.

İzleyici koltuğunda oturan öğrenciler ise, yarışmacı arkadaşlarına alkışlarıyla destek verdi. Heyecanlı ve tatlı bir rekabet havasında geçen yarışmada 9/B sınıfı 70 puanla birinciliği elde ederken, 9/Fen, 9/A ve 9/C sınıfı 40 puanla ikinciliği paylaşırken, 9/D sınıfı ise 30 puanla üçüncü oldu.

Öte yandan, yarışmayı izlemeye gelen kardeş okul Yüreğir Mehmet Ali Yılmaz Ortaokulu’nun 8. Sınıf öğrencileri, izleyici koltuğunda otururken, derece alan yarışmacılara alkışlarıyla destek verdiler. Ardından okulun yemekhanesinde öğle yemeklerini yiyen kardeş okul öğrencileri, sınıf öğretmenleri Neslihan Tevlim ve Burç Üçgül Lisesi Müdürü Gürol Gürsoy nezaretinde okulu gezerek hem okulun yapısı hem de eğitim sistemini yerinde görme fırsatı buldular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: