EGM’den sürücülere mesajlı ‘aşırı hız’ uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yola çıkacak sürücüleri, cep telefonu mesajıyla aşırı hız...

Emniyet Genel Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yola çıkacak sürücüleri, cep telefonu mesajıyla aşırı hız yapmamaları konusunda uyardı.
Emniyet Genel Müdürlüğü rakamlarına göre, geçen Ramazan Bayramı, son 6 yılın en fazla can kaybının yaşandığı bayram oldu. 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 172 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık bin kişi de yaralandı. EGM, Kurban Bayramı tatili süresinde aynı manzarayla karşılaşılmaması için sürücüleri uyardı. Cep telefonu kullanıcılarına ‘Aşırı hız, ölüme giden en kestirme yoldur’ mesajı gönderildi.
Bu arada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TÜVTURK'ün ortaklaşa başlattığı Trafikte Sorumluluk Hareketi de yaptığı açıklamayla yaşanan kazaların büyük çoğunluğunun aşırı hıza bağlı olarak meydana geldiğini ortaya koydu.
Buna göre, ölümlü trafik kazalarının yüzde 44'ü, sürücülerin, araçların hızını yol ve hava şartlarına uydurmamak veya dönemeçlere, kavşaklara yaklaşırken hızını azaltmaması sebebiyle yaşandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz