EGO, Öğrencileri Atletizmle Spora Kazandıracak

Ankara'da EGO Spor Atletizm Şenlikleri'nin ikincisi 25-26 Nisan 2013 tarihinde organize edilecek. “1. Egemenlik Kupası...

Ankara'da EGO Spor Atletizm Şenlikleri'nin ikincisi 25-26 Nisan 2013 tarihinde organize edilecek. “1. Egemenlik Kupası EGO Spor Atletizm Şenliği” adı altında düzenlenen şenliklere Başkentin tüm ilçelerindeki orta okullar davet edildi.

Büyük Şehir Belediyesi'nin sponsorluğunda 19 Mayıs Naili Moran Atletizm sahasında düzenlenecek organizasyona şu ana kadar 45 okuldan 500'den fazla çocuk kayıt yaptırdı. 23 Nisan haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılacak etkinliklerde 11, 12, 13 ve 14 yaş grubundaki çocuklar kız ve erkek takımları olarak üçer kişilik ekiplerle okullarını temsil edecek.

Reklam
Reklam

11-12 yaş grubundaki çocuklar Uzun Atlama ve Tenis topu atma zorunlu branşları yanında 60 metre sürat ve 1.000 metre dayanıklılık koşularından birisini seçerek yarışabilecek. 13-14 yaş grubundaki çocuklar ise Uzun Atlama ve Gülle Atma (2 kg.) zorunlu branşlarının yanında 75 metre sürat veya 1.000 metre dayanıklılık koşularından birini seçerek mücadeleye girecek.

ÖĞRENCİLERİ TÜRK SPORUNA KAZANDIRMAK

2012-2013 eğitim-öğretim yılında üç kademe olarak planlanan atletizm şenliğinin üçüncü ve final ayağı ise 19 Mayıs haftasında 13-14 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak “1. Gençlik Kupası EGO Spor Atletizm Şenliği” ile sona erecek.

EGO Spor Başkanı Ali İhsan Ölmez organizasyon ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kulüp olarak amatör spora verdiğimiz önem her geçen gün daha da artmakta. Sporun alt yapısı için temel teşkil eden öğrencilerimiz spor organizasyonları ile buluşturmanın yanında yetenekli olan öğrencileri de Türk sporuna kazandırmamız nihai hedefimiz olacaktır.” dedi.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere günün anısı adına bir yarışma tişörtü ve bir katılım belgesinin verileceği şenlikte yarışma sonunda katılan her okula bir kupa hediye edilecek.

Reklam
Reklam

2002 yılından bugüne milli takımlara sayısız atlet kazandıran EGO spor kulübü atletizm takımı antrenörleri de yarışmalar esnasında yaptıkları gözlemlerle dikkati çeken yetenekli öğrencileri atletizme kazandıracak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: