Eğret Zeybekleri Halkoyunları Grubu Dernekleşti

Geçtiğimiz yıl Afyonkarahisar’a bağlı Anıtkaya beldesinde bir grup genç tarafından zeybek kültürünü yaşatmayı hedefleyerek...

Geçtiğimiz yıl Afyonkarahisar’a bağlı Anıtkaya beldesinde bir grup genç tarafından zeybek kültürünü yaşatmayı hedefleyerek kurulan 'Eğret Zeybekleri Halkoyunları Grubu' dernek çatısı altında toplandı.

Eğret Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nail Azbay yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl beldemizde ve yöremizde zeybek kültürünü yaşatmak için beldemizin eski ismini taşıyan Eğret Zeybek Oyun Ekibi oluşturmuştuk. Geçen yıldan edinilen bilgi ve tecrübe sayesinde bu yıl bir dernek kurup, kurumsal bir kimliğe kavuşmak istedik. Beldemizde hem sportif, hem de kültürel anlamda katkı sağlayacak ‘Eğret Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ni kurduk" dedi.

Reklam
Reklam

Derneğin amacının gençliği kucaklayan, gençlik ve kültür alanında faaliyetler düzenleyerek, tüketen yerine üreten, konuşan, spor yapan, aktif olan genç bireyleri topluma kazandırmak olduğunu belirten Azbay, "Gençlerin kahve köşeleri yerine kültürel alanlarda, sportif faaliyetlerin yürütüldüğü alanlarda olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: