EGSİAD, Tunus'la Ticaret Köprüsü Kurdu

Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneği (EGSİAD) iş ve yatırım görüşmeleri yapmak için üyelerini Tunus’a...

Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneği (EGSİAD) iş ve yatırım görüşmeleri yapmak için üyelerini Tunus’a götürdü.

Tunus’daki sektörleri tanımak, oradaki meslektaşları ile tanışıp ikili görüşmeler gerçekleştirmek üzere Tunus’a giden iş adamları, Tunus Tarım Bakanı Mohamed Bin Salem ve Yatırım Bakanı Riadh Bettaieb’nın konuğu oldu. Düzenlenen Türk -Tunus iş adamları toplantısına Türkiye'nin Tunus Büyükelçiliği Müsteşarı Nilüfer Kaygısız, Ticaret Müsteşarı Günal Yağan da katıldı.

EGSİAD Genel Sekreteri Adem Özer, dünyanın çeşitli ülkelerine iş gezileri yaptıklarını dile getirdi. Özer, karşılamanın samimi ve konuksever olduğunu belirterek, “Tunus'ta kendimizi evimizde hissettik.” dedi.

Reklam
Reklam

Özer, söz konusu ülkeyle turizm ve tarım başta olmak üzere tüm sektörlerde işbirliği yapmayı hedeflediklerini ifade etti. Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buradaki görüşmelerde iş adamlarımız ön bağlantılar gerçekleştirdiler. Tunus’a yapılabilecek yatımların neler olduğu konusunda fikir sahibi oldular. Eskişehir’e döndükten sonrada görüşmeleri devam ettirecekler. Tunus’a yatırım gerçekleştirmek için Eskişehirli iş adamlarımızın potansiyeli ve gücü var. Tunuslu yetkililer ve iş adamları da bunu gördü. Önümüzdeki süreçte önemli ticari gelişmeler bekliyoruz.”

Eriş Helva Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bayar ise, yapılan ziyaret sonucunda Tunus piyasasını daha yakından tanıdıklarını belirterek, “Şekerleme sektörünün geniş olduğunu gördük. Tunuslular helva ve şekerleme sektörüne alışkın bir millet. Tunus’ta devlet yatırım yapılması için çok çalışıyor. Ticaret Ateşesi Yinal Yağan bizlere çok yardımcı oldu. Sektörümüzle ilgili bir kaç görüşmemiz oldu.” ifadelerini kullandı.

Tunus Tarım Bakanı Mohamed Bin Salem de, EGSİAD’ın ticari ziyaretinden mutlu olduklarını aktararak, “Biz gelişmeyi hedefleyen ama eksiklikleri olan bir ülkeyiz. Eksiklerimizi ve gelişimimizi bu tür aktivitelerle sağlayacağız. EGSİAD’a ve işadamlarına çok teşekkür ediyorum. Çok güzel iş görüşmeleri oldu. İş adamlarımızın ufkunu açtı. Tüm bu çalışmalar Eskişehir’in bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasında ekonomik anlamda büyük destek olacağını düşünüyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: