Egzama ve sedef için ev yapımı krem

Egzama, sedef hastalığı, kemoterapi görmüş olmaktan kaynaklanan ayak sendromları ve cildinizdeki kızarıklık ve kabarcıkları yatıştırmaya yardımcı olacak harika bir ürün tanıtacağız.

Egzama, sedef hastalığı, kemoterapi görmüş olmaktan kaynaklanan ayak sendromları ve cildinizdeki kızarıklık ve kabarcıkları yatıştırmaya yardımcı olacak harika bir ürün tanıtacağız.

Biliyoruz ki her türlü cilt problemi canınızı sıkar fakat egzama ve sedef hastalığı muhtemelen sizi en çok rahatsız eden iki şeydir. Her ikisi de çok kaşındıran, sizi çaresiz bırakan hatta sizi utandıran genetik bir hastalıktır.
Siz ya da bir yakınınız böyle bir hastalığa sahipseniz bu durumun hayatı nasıl olumsuz etkilediğini çok iyi bilirsiniz. Lekeler genellikle kızarıklık ve kabarıklık şeklinde, ellerinizden dizinize ve yüzünüze kadar vücudunuzun herhangi bir yerinde çıkabilir. Cildiniz çok çirkin görünür ama bundan daha önemlisi duyduğunuz acı ve hassasiyet hissidir ve insanların hayatını çok olumsuz etkiler.

Sedef ya da egzama tamamen tedavi edilemez ancak yayılması kontrol altına alınabilir ve hastalıklı bölgedeki kızarıklık ve yaralar yatıştırılabilir. Reçeteli ilaç ya da ürünlerin bazıları pek bir işe yaramazken, cildi temiz ve nemli tutmak her zaman kullanılan bir çözümdür. Mineral yağ ve vazelin bunlardan biridir. Her ikisi de petrolden (petrol -gaz) yapılan üründür. Yani cildinizi nemlendirmeye yardım ederken gözeneklerinizin yapışmasına neden olabilir ve cildinizin hava almasını engeller. Özellikle sedef hastalığı için diğer bir tedavi şekli, kömür katranı özütlü bir banyo suyuna oturup beklemektir.

EL YAPIMI TESPİH AĞACI YAĞI KREMİ
130 gram yapmak için
40 gr Karite yağı
30 gr Kakao yağı
20 gr Hint yağı
30 gr Tatlı badem yağı (alternatif olarak; üzüm çekirdeği ya da ayçiçeği yağı)
10 gr Tespih ağacı yağı
¼ Çay kaşığı E vitamini yağı
5-10 Damla Lavanta yağı (isteğe bağlı)

Bazı kişilerde alerjik reaksiyon oluşabilir bu yüzden önce çok küçük bir alanda denenmelidir. Bu yağ oranlarını arttırarak daha fazla krem yapabilirsiniz. Yüzde kullanmak için tespih yağını 10 gr değil de 5 gr koymalısınız ki daha yumuşak olsun ve kokusu çok keskin olmasın.

  1. Karite yağı, kakao yağı, Hint yağı, tatlı badem yağını benmariye koyun. Yağları orta ateşte tamamen eriyik hale gelene kadar bekletin. İyice karıştırın. Bir kabın içine alarak buzlukta 5 dakika kadar bekletin.
  2. Sonra buzluktan çıkarın. Bir çırpma teli ile karıştırın. Lavanta yağını, E Vitaminini, Tespih yağını ekleyin. Lavanta yağı maskenizin güzel kokmasına ve cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur. Ayrıca yatıştırıcı ve anti-inflamatuar etkisi bulunmaktadır.
  3. Ürünü, ağzını sıkıca kapatabileceğiniz bir kaba koyun. Krem hazırladığınız anda kullanıma hazırdır.
    Tespih ağacı

Tespih ağacı yağı, Anavatanı Hindistan ve Pakistan olan tespih ağacından elde edilir. Bu özel ağacın yaprakları pek çok cilt problemini giderir. Cildi yatıştırır, nem kazandırır ve yumuşatır. Ayrıca egzama ve sedefin tedavisinde doğal bir yöntemdir. Egzama ve sedef rahatsızlıklarında oluşan ağrı ve kaşıntıların yatıştırılmasına yardımcı olur.
Bu yağ, ağcın meyve ve tohumlarından çıkarılır. Koyu kırmızı ya da yeşildir. Sadece nemlendirmekle kalmaz aynı zamanda antibakteriyel özelliği sayesinde cildi temizler, kokusu oldukça güçlüdür, tıbbi özellikleri etkileyicidir. Aslında Hindistan'da bu ağaç binlerce yıldır kullanılmaktadır. Hatta bu ağacın ve yağının faydaları saymakla bitmez. Saç derisi ve cilt rahatsızlıklarında, akne ve sivilcelerde, böcek ısırmalarında, ateşlenmede tedavi edici olarak kullanılmaktadır. Tespih ağacı yağını marketlerde kolayca bulabilirsiniz.
Şimdi size buna benzer evde kolayca yapabileceğiniz bir tarif sunuyoruz. Yoğun koyu kıvamlı olmasına karşın cildinizle temas ettiği anda eriyecektir.