Uzmanlar, kanser tedavisi gören bütün hastaların haftada iki buçuk saat fiziksel egzersiz yapmaları gerektiğini belirtti.
İngiltere’nin en büyük yardım derneklerinden olan Macmillan Cancer Support tarafından yayınlanan bir raporda, kanser tedavisi gören bütün hastaların haftada iki buçuk saat fiziksel egzersiz yapmaları gerektiğine dikkat çekildi.
Araştırmaların egzersizin kanserden ölme riskini ve tedavinin yan etkilerini azaltabileceğini gösterdiğinin vurgulandığı raporda, dünyanın en büyük spor ve egzersiz kuruluşu olarak bilinen the American College of Sports Medicine’ın da, egzersizin tüm kanser türlerinin tedavisinde ve sonrasında güvenli olduğunu ve kanser hastası olan kişilerin hareketsizlikten kaçınmasını tavsiye ettiği belirtildi.
-"EGZERSİZ YORGUNLUĞU ARTTIRMIYOR"-
BBC’nin yansıttığı raporda, bulguların fiziksel egzersiz yapmanın kanser tedavisinde yorgunluğu arttırmadığı, aslında tedaviden sonra enerjiyi yükselttiğine işaret edildi.
Ayrıca, fiziksel egzersizin kalp hastalıklarını ve kemik dokusunun içinde anormal derecede boşluk oluşumu olan osteoporoz hastalığı olasılığını düşürebileceğine de dikkat çekildi.
Daha önce yapılan araştırmaların ise, egzersizin meme kanseri riskini yüzde 40 düşürdüğünü ve prostat kanserinden ölme riskini de yüzde 30 azalttığını gösterdiği belirtildi.
-"KİŞİYE ÖZEL REHABİLİTASYON PROGRAMI UYGULANMALI"
Öte yandan, İngiliz Kanser Araştırmaları adlı kurumdan Martin Ledwick, egzersizin kanser hastalarının hayatta kalmasını etkilediğini gösteren bulguların kesin olmadığını belirterek, iki kanser hastasının farklı olduğunu hatırlamanın çok önemli olduğu uyarısını yapıyor.
Ledwick, bu nedenle egzersiz içeren rehabilitasyon programlarının kişilere uygun hale getirilmesi gerektiğini vurguluyor.
ANKA