Egzoz gazı ile çevreyi kirletenlere bin 600 liraya varan ceza

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından standart dışı egzoz kullanıp egzoz gazı emisyon ölçümünü yaptırmayanlara...

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından standart dışı egzoz kullanıp egzoz gazı emisyon ölçümünü yaptırmayanlara bin 600 liraya varan ceza verilecek.

Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ nden yapılan yazılı açıklamaya göre, polis ve jandarma ekipleri tarafından yapılacak egzoz gazı emisyon kontrollerinde, standart dışı egzoz kullanan ve egzoz gazı emisyon ölçümünü yaptırmayan sürücülere bin 600 lirayavaran cezalar kesileceği belirtildi. Sayıları sürekli artan motorlu taşıtlardan kaynaklanan egzoz gazı emisyonlarının sebep olduğu hava kirliliği hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Bu sorunun önüne geçmek için ağır para cezaları yürürle girdi.

Reklam
Reklam

Trafikte seyreden motorlu taşıtlardan kaynaklanan egzoz gazlarının sebep olduğu hava kirliliğini azaltmak için denetimleri sıklaştıran Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, polis ve jandarma ile ortaklaşa ölçümler yapacak. Egzoz gazı emisyon ölçümünü yaptırmadığı tespit edilen motorlu taşıt sahiplerine 782 lira para cezası kesilecek. Standartlara aykırı egzoz kullanarak, egzoz gazı salınımı standart dışı olan araç sahiplerine ise bin 567 lira para cezası kesilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz