Ehlibeyt Başkanı Altun’dan yeni anayasa vurgusu

Dünya Ehli Beyt Vakfı’nın düzenlediği iftar yemeği birçok ünlü ismi bir araya getirdi. Son 80...

Dünya Ehli Beyt Vakfı’nın düzenlediği iftar yemeği birçok ünlü ismi bir araya getirdi. Son 80 yıldır muhabbet ve diyalog eksikliği nedeniyle Türkiye’de sıkıntılar yaşandığını belirten Ehli Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, çözümün birkaç ay sonra yapılacak olan yeni anayasada olduğunu ifade etti.
Eyüp Yeşilpınar’da vakıf binasında gerçekleştirilen iftar yemeğine Başkan Altun’un yanı sıra, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Başdanışmanı Bahattin Cebeci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Mehmet Duman, Tunceli Üniversitesi Rektörü Durmuş Boztuğ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna, İş adamı Zeynel Abidin Erdem ve Fener Rum Partisi Bartholomeos’u temsilen Peder Paisios ile çok sayıda davetli katıldı. İftar öncesi okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından yemeğe dua ile başlandı. Birlik mesajlarının verildiği iftar yemeğinde Başkan Altun, oruç tutmanın faziletlerinden bahsetti.
Son 80 yıldır Türkiye’de muhabbet, barış ve diyalog sorunun yaşandığını dile getiren Altun, “Sistem bizi diyalogsuz bırakmış. Eksik bilgilerle sistem bizi perişan etmiş. İnanç gibi kutsal değerleri doğru bilmek gerekir. Doğrusu hayırda yarışan insan olmaktır.” diye konuştu.
Sistemin etkilerinin son 10 yılda giderek azaldığını anlatan Altun, “Önümüzdeki birkaç ay sonra yapılacak olan yeni anayasa çözümün anahtarı olacaktır. Çözüm sivil bir anayasadır.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz