Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Ehliyet randevu nasıl alınır?

Ehliyet sınav sonuçları, soru ve cevapların yayımlanmasıyla MEB'in takviminde görüldü. Artık ehliyet sınav sonuçları ile ilgili ne zaman açıklanacağı resmen biliniyor. Sınav stresini atlatan adaylar, şimdi de sonuçların ardından ehliyet randevu detaylarının stresini yaşayacaklar. Peki, MEB'in açıkladığı ehliyet sınav sonuçları açıklama tarihi ne zaman? Emniyet Genel Müdürlüğü'nden ehliyet randevu nasıl alınır, sistem nasıl işliyor?

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacağı artık resmi kanallar aracılığı ile duyuruldu. Geçtiğimiz günlerde ehliyet soru ve cevapları kamuoyuna duyuruldu, şimdi de merakla adaylar ehliyet sınav sonuçları için yapılacak 2. duyuruyu bekliyorlar. Zaten 2. duyurunun gelişi demek, sınav sonuçlarının açıklanması demek. Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavı, MTSKS-3 kodu ile 29 Temmuz'da gerçekleştirildi. Ehliyet almak için uğraşan sürücü adayları, sonuçları heyecanla bekliyor.

Ehliyet sınavı soru ve cevapları için tıklayınız - 1. grup

Reklam
Reklam

Soru ve cevaplar 2. grup

29 TEMMUZ'DA YAPILAN EHLİYET SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN, NEREDEN AÇIKLANACAK?

Yeni sisteme göre, stajyer sürücü adayları olarak bilinen MTSKS-3 sınavı, 29 Temmuz sabahı gerçekleştirildi. MEB, bununla ilgili ilk başta soru ve cevapları yayınladı, ardından da ehliyet sınavı sonuçları ile ilgili net bir tarih verdi: MEB'in tarihine göre, ehliyet sınavı sonuçları 10 Ağustos günü içerisinde adaylara açıklanacak.

DİĞER EHLİYET SINAVLARI NE ZAMAN?

20 Mayıs 2017 tarihinde saat 14.00'da gerçekleşen MTSKS 2017-2 sınavı nihayet sona ermişti. MTSKS 2017-3 Sınavı 29 Temmuz 2017 tarihinde saat 14.00'da yapıldı ve sınav sonuçları 10 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacak. MTSKS 2017-4 Sınavı 07 Ekim 2017 tarihinde saat 14.00'da yapılacak ve sınav sonuçları 19 Ekim 2017 tarihinde açıklanacak. MTSKS 2017-5 Sınavı ise 23 Aralık 2017 tarihinde saat 14.00'da yapılacak ve sınav sonuçları 04 Ocak 2018 tarihinde açıklanacak.

EGM EHLİYET RANDEVUSU NASIL ALINIR?

İlk başta elbette EGM'nin internet sayfasından, sürücü kursundan aldığınız belgeler doğrultusunda randevu almanız gerekiyor. Daha önceki kurallara göre, sürücü kursunuzun bağlı olduğu ilçeye bağlı Emniyet Müdürlüğü'nden randevu alınması gerekiyordu fakat sistem güncellendi, bununla ilgili en net bilgiyi sürücü kursunuz verecektir.

Reklam
Reklam

EHLİYET ALMAK İÇİN NEYE BAŞVURMAK GEREKİYOR?

Ehliyet almak isteyen aday, öncelikle bir Motorlu Taşıt Sürücü Kursları (MTSK) müdürlüğüne kayıt yaptırarak sorumlu olduğu teorik ve uygulama derslerinin eğitimlerini tamamlamaları gerekmektedir. MTSK’ya kayıt yaptıran, belgelerini süresi içerisinde tamamlayan, il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin Özel MTSK Modülünden başvurularını kabul ettiği ve elektronik onaylama işlemi yapılan adaylar MTSAS’a girebilmektedir. Adayların başvuru işlemlerini adayın devam ettiği MEB onaylı ehliyet kursları adayın yerine gerçekleştirmektedir. Bu nedenle sürücü adayları kendi tercih ettiği sürücü kurslarına başvuru yapıp derslere devam ettikleri takdirde sınavlara girmek için başvuru yapabilirler.