Ehliyetini Alana Kask Hediye

Erdemli ilçesinde Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri kask kullanımını yaygınlaştırmak için motosiklet ruhsatı ve ehliyeti almaya gelenlere kask

Erdemli ilçesinde Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri kask kullanımını yaygınlaştırmak için motosiklet ruhsatı ve ehliyeti almaya gelenlere kask hediye ediyor.

Geçtiğimiz aylarda kask kullanımı artırmak için sokak denetimlerinde motosiklet ruhsatı ve ehliyeti bulunanlara kask dağıtan ekipler, şimdi de ehliyet ve ruhsat almaya gelen sürücülere kask dağıtmaya başladı.

Erdemli Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede tescilli 40 bin 249 aracın bulunduğunu, bunun 16 bin 547'nin motosiklet olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

2012 yılı içinde meydana gelen trafik kazaları hakkında da bilgi veren Dağı, şöyle devam etti:

"İlçede meydana gelen kazaların yüzde 70'i maddi hasarlı 238'i yaralamalı ve yüzde 2'si ölümlü. Kazalardan 144'ünde motosiklet var. Bizde bunu dikkate alarak önce sokak denetimlerinde motosiklet ruhsatı ve ehliyeti bulunanlara kask dağıttık. Daha sonra da Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğinde yeni motosiklet ruhsatı ve ehliyeti alanlara kask takmayı yaygınlaştırmak için kask hediye etmeye başladık. Motosiklette olmazsa olmaz en önemli ekipman kasktır."

Muhabir: Derviş Çömez / Mustafa Çiftçi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: