Ehliyetsiz Sürücü Duvara Çarpınca Yakalandı

Aksaray’da uygulama yapan polis ekiplerinin "dur" ihtarına uymayan otomobil sürücüsü ile polis arasındaki kovalamaca kazayla...

Aksaray’da uygulama yapan polis ekiplerinin "dur" ihtarına uymayan otomobil sürücüsü ile polis arasındaki kovalamaca kazayla son buldu. Hızla polisten kaçan ehliyetsiz sürücü önce seyir halindeki bir otomobile, ardından da müstakil bir evin bahçe duvarına çarparak durabildi. Kazada 2 kişi yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde merkeze bağlı Küçük Bölcek Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Somuncubaba Caddesi üzerinde rutin yol kontrolü yapan trafik ekipleri, şüphe üzerine Yakup D. (27) idaresindeki 68 HZ 346 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Polisin ihtarına uymayan sürücü hızla uygulama noktasından kaçarken, polis ekipleri de aracın peşine düştü. Yaşanan kovalamaca esnasında, kaçan sürücü seyir halindeki Rahşan Kaplan (35) idaresindeki 68 HR 044 plakalı otomobile arkadan çarptı. Ardından kaçmaya devam eden sürücü ile polis arasındaki kovalamaca, sürücünün müstakil bir evin bahçe duvarına çarpması ile son buldu. Kaza sonrası otomobilde bulunan Ç.Ö. (17) ile K.Ç. (17) yaralanırken, sürücü kazayı yara almadan atlattı.

Reklam
Reklam

Yaralılar olay yerine gelen ambulansla Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sürücü Yakup D. de polis ekiplerince gözaltına alındı. Yapılan sorgulamada sürücünün ehliyetinin olmadığı ve bu yüzden kaçtığı öğrenildi.

Kaçan aracın çarptığı otomobilin sürücüsü Rahşan Kaplan, otomobilin çok hızlı olduğunu ve yoldan geçen küçük kız çocuğuna çarpmamak için kendisine çarptığını söyledi.

Meraklı gözlerle ne olup bittiğini anlamaya çalışan mahalle sakinleri ise otomobilin çok hızlı seyrettiğini ve sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bahçe duvarına çarptığını ifade etti.

Gözaltına alınan ehliyetsiz sürücü Yakip D., olay yerinde görüntü almak isteyen basın mensuplarına saldırdı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: