EİB, 4 Yılda 9 Bin Kişiye Eğitim Verdi

İZMİR (A.A) - Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Devlet Yardımları Eğitim Programı kapsamında, 9 bin kişiye devlet

İZMİR (A.A) - Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Devlet Yardımları Eğitim Programı kapsamında, 9 bin kişiye devlet yardımlarına ilişkin eğitim verildiğini bildirdi.

Türkmenoğlu, yazılı açıklamasında, EİB olarak, Türk ihracatçılarının rakipleri ile uluslararası rekabette dezavantajlı konuma düşmemesi amacıyla Ekonomi Bakanlığı tarafından sağlanan devlet yardımlarına ilişkin "Devlet Yardımları Eğitim Programı"na ağırlık verdiklerini belirtti.

2008 yılında temeli atılan EİB Devlet Yardımları Şubesi'nin hayata geçirdiği "Mikro Eğitim Projesi" kapsamında, Ege Bölgesi'ndeki ticaret ve sanayi odaları, ticaret borsaları, üniversiteler, iş adamları dernekleri, ihracatçı firmalarla 100 civarında "Devlet Yardımları Eğitim Programı" düzenlendiğini ifade eden Türkmenoğlu, "Devlet Yardımları Eğitim Programı kapsamında, 4 yılda 9 bin kişiye devlet yardımlarından azami yararlanmanın püf noktaları anlatıldı" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

EİB'nin, "eğitim olanaklarının ihracatçıya doğrudan yansıtılması, firmaların devlet teşviklerinden nasıl faydalanılacağını gösterebilmek" amacını taşıdığını dile getiren Türkmenoğlu, şunları kaydetti:

"Eğitim faaliyetleri çerçevesinde bu güne kadar yaklaşık 9 bin kişiye hizmet götürüldü, eğitime katılanlar çok memnun kaldı. www.mikroegitim.org sayfasıyla ihracatçıların devlet yardımları mevzuatına kolayca ulaşmasını sağladık. İnternet sayfasında oluşturulan Devlet Yardımları Danışma Sistemi sayesinde devlet yardımları konusunda soru sorma olanağı sağlayarak Türkiye'de bir ilke imza attık. Bugüne kadar devlet yardımları, ihracatçı firmalarca ikinci planda tutuldu. Uluslararası rekabetin artması, bütün dünyada karlılıkların düşmesi nedeniyle devlet teşvikleri her geçen gün daha da önemli hale geldi."

Mikro Eğitim Projesi'nin, Türkiye'de alanında bir ilk olduğunu vurgulayan Türkmenoğlu, destek sürecini hızlandırarak firmaların hak ettiği desteği bir an önce almasını sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ramazan Ercan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: