EİB'de Genel Kurul Süreci

İZMİR (AA) - Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Nurettin Tarakçıoğlu yeniden seçildi.

İZMİR bünyesindeki Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin seçimli olağan genel kurulu yapıldı. Birlik başkanı Tarakçıoğlu, genel kurulda yaptığı konuşmada, son derece huzurlu, verimli bir 4 yılı geride bıraktıklarını belirterek, 4 yıllık dönemde 338 milyon dolar olan ihracat rakamının 495 milyon dolara çıktığını, bu başarı çizgisini gelecek 4 yıllık dönemde de sürdürmek için çalışacaklarını kaydetti. Yeni dönemde mobilya sektörünün öne çıkacağına ilişkin emareler olduğunu ifade eden Tarakçıoğlu, "Mobilya sektörünün potansiyelinin farkındayız, mobilya sektörümüzün yüksek üretim potansiyelinin ihracata yansıması için yoğun çaba sarf etmeyi amaçlıyoruz" dedi. Tarakçıoğlu, kağıt ve ambalaj sektörünün ise hammadde ve enerji maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle bazı pazarlarda rekabetçiliğinin olumsuz etkilendiğini savunarak, sektörün bu maliyetlerinin rekabetçi düzeylere çekilmesi gerektiğini, bu sektörlerin desteğe ve motivasyona ihtiyacı olduğunu söyledi. Odundışı orman ürünlerinde Türkiye’nin çok geniş bir ürün çeşitliliğine sahip olduğunu da dile getiren Tarakçıoğlu, "Bu ürünleri ekonomiye ve ihracata kazandırma çabası içerisinde olacağız. Mevcut ürünlerimizin de üretim miktarlarının ve kalitelerinin arttırılması yönündeki faaliyetlerimiz de devam edecek. İhracatta başarılarımızın devamı için istikrarlı kur ve faiz politikaları yanı sıra rekabetçi işçilik ve enerji maliyetlerinin olduğu ortamların sağlanması şarttır" diye konuştu. Konuşmaların ardından tek listeyle seçime gidilen genel kurulda, Tarakçıoğlu yeniden birlik başkanlığına seçildi. Tarakçıoğlu başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda, Alfemo Mobilya, Alkim Kağıt, Ar-Tu Kimya, Galeri Fatih Koltuk Mobilya, Timtaş Tarım İlaç ve Mahsülleri, Türer Tarım ve Orman Ürünleri, Ürün Tarım Ürünleri, Kütaş Tarım Ürünleri, Adas Dayanıklı Tüketim Malları Üretim ve Form Koruyucu Ambalaj firmalarının temsilcileri yer aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: