EİB’nin Moda Tasarım Yarışmalarına Gençlerden Yoğun Ilgi

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan EİB Moda...

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan EİB Moda Tasarım Yarışması'na, genç tasarımcılar yoğun ilgi gösteriyor. 16 Kasım 2012 tarihine kadar başvurulabilecek yarışmaya, şimdiden 250 genç tasarımcı katıldı. Bu yılın ana teması ise "Göç" olarak belirlendi.

Bu yıl 13-23 Şubat arasında ilki düzenlenecek İzmir Fashion Time organizasyonunun kapanışı, 8. EİB Moda Tasarım Yarışması final defilesiyle yapılacak. Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve EİB Moda Tasarım Yarışması Komitesi Başkanı Burak Sertbaş, defileye dünyaca ünlü tasarımcılar ve modellerin katılmasını planladıklarını söyledi. Türkiye’nin hazır giyim sektöründen son bir yıllık süreçte 15,8 milyar dolar döviz girdisi sağladığına işaret eden Sertbaş, “Türkiye, hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe üretim ve lojistik açısından son derece gelişmiş durumda. Bu güçlü yanımızı tasarım ve moda ile pekiştirip daha çok katma değerli ürün ihracatı gerçekleştirmek istiyoruz. Sektörün ihtiyacı olan yenilikçi, vizyoner tasarımcılar bu yarışmalarla ortaya çıkacak. Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörü olarak 2023 yılında 52 milyar dolar ihracat hedefi belirledik. Tasarım yarışmaları, bu hedefe ulaşmamızı kolaylaştıracak” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İzmir’in bir moda merkezi olduğunu göstermek istediklerini, bu amaçla İzmir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, İZFAŞ, Ege Giyim Sanayicileri Derneği ve İzmir Üniversiteler Platformu ile işbirliği yaparak, 13-23 Şubat 2013 arasında İzmir Fashion Time organizasyonu düzenlemek için hummalı bir çalışma yürüttüklerini anlattı.

'TASARIM KENTİ İZMİR ALGISI OLUŞTURMAK İSTİYORUZ'

İzmir’in markalaşmasına önemli katkıda bulunacak, moda, sanat ve kültür içeriğini gündeme getirecek olan EİB 8. Moda Tasarım Yarışması’nın, "Tasarım Kenti İzmir" algısı oluşturarak dünyaya İzmir’i ve modasını tanıtacağını vurgulayan Sertbaş, “Londra’dan, Milano’dan çok ünlü tasarımcıların da etkinlikte yer almasını planlıyoruz.” dedi.

8. EİB Moda Tasarım Yarışması’nın birincisi 10 bin TL, ikincisi 6 bin TL, üçüncüsü 4 bin TL ödül alacak. Ayrıca dereceye giren tasarımcılar, Ekonomi Bakanlığı’nın 2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliği ile uygulama usûl ve esasları çerçevesinde EİB'nin sunacağı projenin onaylanması halinde yurtdışında moda tasarım eğitimi alma hakkı kazanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: