Eiffel Kulesi Kurşun Geçirmez Bir Cam Duvarla Kaplanacak

İstanbul, 10 Şubat Projeyi ‘estetik bir çevresel güvenlik önlemi’ olarak tanımlayan Martins, önerilen cam duvarın, Avrupa Futbol Şampiyonası için Eiffel

İstanbul, 10 Şubat Projeyi ‘estetik bir çevresel güvenlik önlemi’ olarak tanımlayan Martins, önerilen cam duvarın, Avrupa Futbol Şampiyonası için Eiffel Kulesi’nin etrafına kurulan metal çitlerden daha güzel görüneceğini söyledi.
İki buçuk metre yükseklikte olması planlanan cam duvar Eiffel Kulesi’nin temeli ve kulenin yanındaki iki gölü koruyacak. Turistler güvenlik kontrollerinden geçtikten sonra kuleye erişebilecekler.
Martins, yapılan toplantıda “Paris’te terör tehlikesi bitmiş değil ve, Eiffel Kulesi başta olmak üzere, zarar görmeye açık varlıklarımızı korumalıyız. Burada üç hedefimiz var, kulenin görünüşünü daha güzel bir hale getirmek, erişim kolaylığı ve ziyaretçiler ile görevlilerin güvenliğini sağlamak.” dedi.
128 yaşındaki kuleyi koruyacak projenin tamamlanması için herhangi bir tarih belirlenmezken, maliyetin 20 milyon Euro’yu aşması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz