EK-DER 'Dertlere Vakıf Ruhlar' Semineri Düzenledi

Akhisar Kültür ve Eğitimi Geliştirme Derneği (EK-DER) tarafından, “Dertlere Vakıf Ruhlar” isimli bir seminer düzenlendi....

Akhisar Kültür ve Eğitimi Geliştirme Derneği (EK-DER) tarafından, “Dertlere Vakıf Ruhlar” isimli bir seminer düzenlendi. Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonu'ndaki semineri, Uzm. Dr. Figen Es verdi.

Konu hakkında açıklama yapan EK-DER Başkan Yardımcısı Seda Özkan, “Bizler inandık ki bizden, ona el uzatmamızı bekleyen her bir kardeşimizin yanında Rabbimiz ve O’nun rızası vardır. Bütün insanlar kardeştir ve kim bir kardeşinin ihtiyacını görürse Allah da onun ihtiyacını görür. Bizler inandık ki halka hizmet, Hakk'a hizmettir. Bu uğurda ne kadar gayret edilse, ne kadar koşulsa yine de azdır.” dedi.

Reklam
Reklam

Uzm. Dr. Es ise bazen toplumun bağlarının yıprandığını belirterek, “Hayatta olaylara ve sıkıntılara takılmamak gerekir. Hayat, farklı bakış açılarıyla güzelleştirilebilir. Derdi sıkıntısı olan, başka kimselerin dertlerini paylaşmanın ve insanlara yardımcı olursa rahatlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Seminerde daha sonra emekli Kur’ân kursu eğitmeni Ayşe Ergin, “Sakarya Türküsü” adlı şiiri okudu. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın eşi Mimar Nergis Hızlı da Uzm. Dr. Figen Es’e çiçek ve hediyeler takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: