Ek ders ücretine tepki

KONYA (İHA) - Türk Eğitim-Sen Konya 1 No'lu Şube Başkanı Tanfer Ata, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ücretlerin azaltılması ve maaş karşılığı derslerin arttırılması yönünde bir çalışma içinde olduğunu savunarak, yapılmak istenenin yanlış olduğunu söyledi.

Sendika binasında açıklama yapan Tanfer Ata, eğitim çalışanlarının artık özlük haklarında iyileştirmek yerine hangi haklarının ellerinden alınacağı kaygısına düştüklerini söyleyerek, "Giyim yardımlarının komik rakamlar haline getirilmesi, çeşitli adlarda yapılan ek ödeme ve fazla mesai ücretlerinin tarih olması, ayılık karşılığı ders görevi karşılığında idarecilere yeni yükler getirilmesi ve ek ücret ödenmemesi gibi icraatları hayretle izliyoruz. Yaptığımız adli başvurular ise iş yoğunluğu nedeniyle gecikmeye uğruyor" dedi.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ücretlerin azaltılması ve maaş karşılığı derslerin arttırılması yönünde bir çalışma içinde olduğunu ileri süren Ata, "Eğitim çalışanlarının sesi olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na seslenmek istiyoruz. Çalışma barışını bozmaya, çalışanları tedirgin etmeye, verimi düşürmeye hakkınız yok. Eğitim çalışanları haklarının daha da geriye götürülmesine asla müsaade etmeyecektir. Sorumlu sendikacılık anlayışı gereği bakanlığın muhtemel bir yanlıştan dönmesini ve eğitim çalışanlarını rahatlatmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.