Ek kayıtlar bugün sona eriyor

ÖSYS yükseköğretim programlarına ek yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bugün sona eriyor.

Kayıtlar, bütün üniversitelerde 19 Ekim’de başlamıştı.

Kayıt süresi içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt hakkını kaybedecek.

Kayıt hakkı kazanan adayların, mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesini, 1987 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak askerlik durum belgesini getirmeleri gerekiyor. Ayrıca adayın, son altı ay içinde önden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş fotoğrafı, katkı payının ödenmesi ile ilgili belgeyi ve kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgeleri hazırlaması gerekiyor.

Reklam
Reklam

Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekiyor. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmeyecek. Belgelerin eksik olması durumunda kayıt yapılmayacak.

-AÇIKÖĞRETİME KAYITLAR 26 EKİM’DE-

Anadolu Üniversitesinin (AÜ) uzaktan eğitim sistemi ile öğretim veren iktisat, işletme ve açık öğretim fakültelerine dikey geçiş, 2009 ÖSYS ek yerleştirme, ikinci üniversite, lisans öğrenimine hazırlık programından 3. sınıfa kayıt ve lisans tamamlama için internet başvuruları ve kayıt işlemleri 26 Ekim–25 Kasımda yapılacak.

Öğrenci adayları internet başvuru işlemlerini "aofkayit.anadolu.edu.tr" adresli siteden, kayıt işlemlerini ise illerdeki Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) bürolarından olmak üzere iki aşamada yapacak. Bu işlemler 26 Ekimde başlayacak 25 Kasım mesai saati bitiminde sona erecek.

Adayların internet başvuru işlemi sonunda oluşturacakları internet başvuru belgesinin dökümü ve kayıt kılavuzunda açıklanan diğer kayıt belgeleriyle illerdeki AÖF bürolarında kayıt yaptırması gerekiyor.

Reklam
Reklam

Bu tarihler arasında mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayanlar 21, 23, 24, 25 Kasım 2009 tarihlerinde mazeret belgeleri ile bizzat veya yakınları aracılığıyla kayıt yaptırabilecek. 25 Kasım’dan sonra mazeret beyan ederek kayıt yaptırmak isteyenlerin başvuruları kabul edilmeyecek ve kayıtları yapılmayacak. 21 Kasım Cumartesi günü AÖF büroları kayıt işlemleri için açık olacak ve kayıt yapılabilecek.

Öğrenci adayları internet başvuru ve kayıt kılavuzunu ise, internetteki "aofkayit.anadolu.edu.tr" adresinden veya AÖF bürolarından temin edebilecek.

ANKA