"Ek protokolü meclis'te reddedelim"

GEBZE (İHA) - MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Milli dava olan Kıbrıs Davası'nın bitkisel hayata girdiğini belirterek, bunu kurtarmak için milletvekillerinin ek protokole hayır demeleri gerektiğini söyledi.

Dilovası Belediyesi tarafından, Dilovası Stadı'nda bu yıl 1.si düzenlenen sünnet şölenine katılan MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, belde girişinde çok sayıda partili tarafından tezahüratlar eşliğinde karşılandı. Daha sonra şölenin yapıldığı stada geçen Başkan Devlet Bahçeli, stadı dolduranları Bozkurt selamıyla selamlayarak, protokoldeki yerini aldı. Şölende kısa bir konuşma da yapan MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, son günlerde gündemi meşgul eden Gümrük Birliği ek protokolüne değinerek, Kıbrıs meselesinin bir milli dava olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Kıbrıs davasının 2 yıl önce Güney Kıbrıs Rum Yönetimin AB'ye kabul edilmesiyle kaybedildiğinin altını çizen Devlet Bahçeli, "Milli davalardan bir tanesi Kıbrıs meselemizdir. Kıbrıs meselesiyle ilgili ek bir protokol imzalandı. Bu protokole dayalı olarak da, bir deklarasyon yayınlandı. Şimdi imzayı atanlarla, deklarasyonda yer alanlara, bu milletin bir evladı olarak sesleniyorum. 16 Nisan 2003 tarihinde Avrupa Birliği'nin (AB), genişleme üyelerinin katılım anlaşması, Atina'da imzalanmıştır. Orada Kıbrıs Cumhuriyeti olarak, Güney Kıbrıs Rum yönetiminin, AB'ye katılımı imzalanmıştır. 1 Mayıs 2004 tarihinde de, bütün AB üyesi ülkelerin meclisinde, bu anlaşma onaylanmıştır. Onun için diyorum ki, milli Kıbrıs davası, 16 Nisan 2003 tarihinde kaybedilmiştir. Şimdi kaybedilen bir davaya, gerekçe hazırlamaya kimse kalkışmasın" dedi.

Milli Kıbrıs davasının artık bitkisel hayata girdiğini vurgulayan Bahçeli, "Buradan büyük Türk milletine sesleniyorum. Milli dava Kıbrıs davası bitkisel hayata dönmüştür.

Reklam
Reklam

Bunda ölümü tercih hakkı, kendisine veya ailesine aittir. Kendisinin ve ailesinin dışında, bitkisel hayatta yaşayan herhangi bir kişiyi öldürmek, cinayettir. Onun için bir milli davayı, millete danışmadan, onun rızasını almadan feda etmek de vatana ihanettir" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda ise TBMM'deki milletvekillerine seslenen MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, "Bu vatanın bir evladı olarak bütün milletvekillerine sesleniyorum. Hangi partiden olursanız olun. Geliniz, milli davayı, bitkisel hayattan kurtarabilmek için, ek protokole, mecliste "hayır, hayır, hayır" diyerek reddediniz" şeklinde konuştu. Konuşmasının ardından, Dilovası Belediyesi'nin sünnet ettiği 316 çocuğu temsilen, sahneye getirilen 5 çocuğa, birer altın takan Devlet Bahçeli, daha sonra çocuklarla birlikte bir hatıra fotoğrafı çektirdi. Konuşmaların sonunda sahne alan Karadeniz müziğinin güçlü sesi İsmail Türüt, Dilovası halkına oldukça hareketli bir konser verdi. Ünlü sanatçı söylediği sevilen türküleriyle izleyenlere neşeli dakikalar yaşattı. Türüt'ün konserinin sonunda, tekrar sahneye çıkan MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, ünlü sanatçıya bir buket çiçek verdikten sonra, şölen alanından ayrıldı. Gecenin sonunda ise sahneyi, sevilen sanatçı Burhan Çaçan aldı. Ünlü sanatçı, şölen alanını dolduran hayranlarının büyük sevgi gösterisi karşısında, zaman zaman zor anlar yaşadı. Korumaların yetersiz kalması üzerine ünlü sanatçı, güçlükle türkülerini okuyabildi. Hayranlarının adeta hücumuna uğrayan Ağrılı sanatçıyı, bir grup hemşehrisi olan seyirci ise, ellerinde taşıdıkları, üzerinde "bizi satanı bizde satarız", "Ağrılar gecesine gelmedin 15 milyar hazır gelir misin?" gibi çeşitli protesto yazıları bulunan pankartlarla protesto ettiler. Protesto gösterisine rağmen, olaysız tamamlanan sünnet şöleni havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Reklam
Reklam