Eker: 'Olayı büyütmeye gerek yok'

ANKARA (İHA) - Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'de yeniden görülen kuş gribi vakasının geçen yıl gibi büyütülmemesini istedi.

Geçen yıl yaşanan kuş gribi olayının medyada büyütülmesi nedeniyle beyaz et sektörünün büyük bir kriz yaşadığını belirten Bakan Eker, "Tek bir köyde yaşanan olay, tüm Türkiye'de yaşanmış gibi gösterilmemelidir. Sektöre zarar gelmemesi ve olayın büyümemesi için ben hiçbir televizyon kanalına bu konuyla ilgili konuşmayacağım" dedi.

Bakan Eker, Başbakanlık'tan çıkışında Türkiye'de yeniden kuş gribi vakasının görülmesi ile ilgili İHA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu olayın Batman'ın Gercüş İlçesi'ne bağlı Boğozköy'de tespit edildiğini hatırlatan Eker, tek bir köyde görülen olayın büyütülmemesi gerektiğini savundu. Türkiye'de geçen yıl görülen kuş gribi vakasından dolayı beyaz et sektörünün büyük bir kriz yaşadığını belirten Bakan Eker, "Bu olayı kimse büyütmemelidir. Batman'ın Gercüş İlçesi'ne bağlı bir köyde görülen bir vaka, tüm Türkiye'de görülmüş gibi lanse edilmemelidir. Ben hiçbir televizyonda bu konuyla ilgili açıklama yapmayacağım. Sektörün zarar görmemesi için kimsenin de yapmaması gerekir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bakan Eker, kendisinin bu konularda şeffaf bir politika izlediğini, bakanlığın da tüm gelişmeleri kamuoyuna açıkladığını kaydetti. Geçen yıl yaşanan kuş gribi vakasının ardından basının ve bazı çevrelerin olayı gereksiz yere büyütmesi nedeniyle beyaz et sektörünün büyük zarara uğradığını belirten Eker, bu kez bakanlık olarak buna izin vermeyeceklerini söyledi. "Ben öyle gazeteciler biliyorum ki çocukların eline para vererek tavukların peşinde koşturup tüm televizyonlarda bunu yayınladılar" diyen Bakan Eker, bu tür olayların yaşanmaması için sadece resmi kanalların açıklama yapacağını bildirdi.