Eker: Sütle ilgili bilen de konuşuyor bilmeyen de

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, sütle ilgili tartışmalar konusunda, "Hayvancılıkta da tarımda...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, sütle ilgili tartışmalar konusunda, "Hayvancılıkta da tarımda da bilen de konuşuyor bilmeyen de. Televizyonda filan seyrediyorsunuz. Çıkıyorlar, sütle ilgili konuşuyorlar. Tabii biz çekirdekten bu sektörün içindeyiz. Bu konuyla ilgili bilgi sahibi olanları da emek sahibi olanları da az çok biliyoruz, tanıyoruz" dedi.

Bakan Eker, Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR), tarafından düzenlenen Bursa sektör buluşmasında yaptığı konuşmada, sütle ilgili tartışmaları değerlendirdi.

Reklam
Reklam

Sektörle ilgili hiç alakası bulunmayanların çıkıp açıklama yaptığını belirten Eker, şöyle devam etti:

"Hiç alakası olmayan biri kalkıyor, öyle şeyler söylüyor ki ve maalesef kafa karıştırıyor. İnsanların yedikleri ve içtikleriyle çok haksız bir şekilde sorunlu hale getiriyorlar. Tamamen haksız, ama beni bağışlasınlar bu konuyla ilgili uzmanlarımız, hocalarımız başta olmak üzere konunun uzmanları başta olmak üzere, sanayiciler başta olmak üzere, onlar da susuyor. Sessiz, o yanlış sözleri söyleyenlerin, sarf edenlerin söyledikleri yanlışlar enformatik bir kirlilik yaratıyor.

Çünkü insanların, televizyonlarda konuşulanlarla maalesef algıları, kanaatleri oluşuyor. Modern birey böyle. Gazete manşetleriyle, başlıklarıyla veya internet sitelerinde yazılan başlıklarla bilgileri, kanaatleri oluşuyor. doğrular söylenmiyor. Birkaç kişi toplasanız, üçü dördü de geçmez, Bu konularla ilgili onlar konuşuyor. İnanın bir tanesi ne süt uzmanıdır, ne de hayvancılık uzmanıdır. Kimsede çıkıp söylemiyor. Arkadaş, sen bu sütü nerede öğrendin, sen bu tarımı, hayvancılığı nerede öğrendin de kalkıyorsun tarımla hayvancılıkla sütle ilgili bu kadar rahat kanaatlerini, görüşlerini söylüyorsun ve toplumu yanlış bir yere götürüyorsun."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: