Eker'den ABD'li yatırımcılara davet

WASHİNGTON (İHA) - Resmi bir ziyaret için ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Tarım Bakanı Mehdi Eker, dün ABD Tarım Bakanı Mike Johanns ile biraraya geldi.

İkili görüşmenin ardından, düşünce kurulu Uluslararası ve Stratejik Etütler Merkezi CSIS'te bir konuşma yapan Eker, ABD ile Tarım konusunda mutabakat zaptı imzalanmasında son aşamaya gelindiğini söyledi. ABD'li bakan Johanns'i Türkiye'ye davet eden Eker, Ankara'da yapılacak ikili görüşmede mutabak zaptının imzalanacağını söyledi. Öte yandan Ceylanpınar'da tarım tesisleri kurulmasıyla, Türkiye'nin bölgede tarım ürünleri ihraç etmekte birinci ülke konumuna gelebileceğini belirten Eker, ABD'li yatırımcıları Ceylanpınar'a sermaye yatırmaya çağırdı.

Reklam
Reklam

Eker, Türkiye'nin son yıllarda elde ettiği ekonomik başarıdan da bahsetti. CSIS'teki görüşmesinin ardından ABD Senatosu'na bir ziyarette bulunan Eker, burada Senatör Saxby Chambliss ile görüştü. ABD ziyareti süresince çeşitli yatırımcılar ve Dünya Bankası yetkilileriyle temaslarda bulunacak olan Eker, Chicago ve Boston'u da ziyaret ettikten sonra, 22 Eylül günü yurda dönecek.