Ekim Ayında Opera Ve Bale Sahnesinde 16 Temsil Sahnelenecek

Yeni sanat sezonu için perdelerini 1 Ekim’de açmaya hazırlanan Antalya Devlet Opera ve Balesi, ...

Yeni sanat sezonu için perdelerini 1 Ekim’de açmaya hazırlanan Antalya Devlet Opera ve Balesi, Ekim ayı programını da açıkladı.

ANTDOB, opera, bale, modern dans, müzikal, konser ve çocuk oyunu olmak üzere Ekim ayı boyunca 16 temsil gerçekleştirecek. Ekim ayı içerisinde Antalya’da ilk kez sahnelenecek bir prömiyer eseri de bulunuyor. G. Verdi’nin ünlü eseri ‘La Traviata’, ilk kez 16 Ekim’de sanatseverlerin karşısında olacak.

Ekim ayı içerisinde sahnede yer alacak bale eserleri arasında ‘Mevlana’nın Çağrısı’ da yer alıyor. Dünyaca ünlü sufi dansçı Ziya Azazi’nin de solist sanatçı olarak sahne aldığı eserin müzikleri ise Can Atilla imzasını taşıyor.Geçtiğimiz sanat sezonunda gişe rekoru kıran eser, bu sanat sezonundaki temsillerin ardından Antalya sahnesine veda edecek. Eser 6 ve 9 Ekim tarihlerinde sahnelenecek.

Reklam
Reklam

Bale sahnesinde Ekim ayında izlenebilecek bir diğer eser ise müzikleri Mercan Dede’ye ait olan ‘Güldestan’ adlı modern dans gösterisi. 2 ve 11 Ekim tarihlerinde sahnelenecek eser, Türk toplumunda geleneksel bir evlilik törenine ışık tutarken sanatseverleri farklı bir zamanın içinde müthiş bir yolculuğa çıkarıyor. ’Bir Yaz Gecesi Rüyası’ adlı bale eseri ise 23 ve 27 Ekim tarihlerinde sanatseverler ile buluşacak. Geçtiğimiz sezon ANTDOB’un prömiyerini yaptığı ‘Lucia Di Lammermoor’ operası 4 Ekim’de sahnede olacak. Ardından yeni eser ‘La Traviata’ iki temsil ile izleyici karşısına çıkacak. 20 Ekim’de ‘Satılmış Nişanlı’, 29 Ekim’de ise izlenme rekoru kıran ‘Türküyem’ bu ay içerisinde sahnelenecek opera ve müzikal eserleri arasında yer alıyor. 1 Ekim’de ‘Carmina Burana’ konseri ile sanat sezonuna başlayan ANTDOB’un Ekim ayındaki son temsili ise 30 Ekim’deki ‘Cumhuriyet Konseri’ olacak. ‘1 Piyano 4 Solist’, ‘Haydi Çocuklar Operaya’ ve ‘Mavi Enstrüman’ ise bu ay çocuklar için düzenlenecek etkinlikler arasında yer alıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: