Ekinci: Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıp Imar Planlarını Geçirmeli

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplanıp imar planlarını geçirmesi...

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplanıp imar planlarını geçirmesi gerektiğini belirtti.

Ekinci yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gelmesi planlanan ancak son toplantı da meclise getirilmeyen 5 binlik planla ilgili ‘Artık bekleyecek zamanımız kalmadı.’ dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın "Olağanüstü toplanalım, planı meclisten geçirelim" çağrısını desteklediklerini belirten Ekinci, belediye başkanları ve meclis üyelerine duyarlılık çağrısını yineledi.

Reklam
Reklam

Mersin ekonomisini ve kent planlamasını bu kadar yakından ilgilendiren bir çalışmanın siyasi anlaşmazlıklara konu edilmesinin şehre, zaman ve yatırım kaybettirmekten başka bir işe yaramadığını vurgulayan Ekinci, tatile giren Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 5 binlik plan gündemiyle olağanüstü toplanarak, planın onaylanmasını beklediklerini ifade etti. Meclis üyelerine duyarlılık çağrısı yapan Ekinci, "Akdeniz Oyunları, ekonomi odaklı projeler ve turizm çalışmaları ile birlikte önemli bir atılım yapan kentimizin 5 yıldır kaybettiği yatırımcı potansiyelinin daha ciddi kayıplara ulaşmaması için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden bu konuyu çözüme kavuşturmalarını ve imar planının meclisten geçmesini talep ediyoruz." dedi.

Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimleri hatırlatan Ekinci şöyle devam etti: "Eğer 5 binlik plan bu dönemde geçmezse ve seçim sonrasına bırakılırsa, 5 yıl daha kaybederiz. Bu durumda ne siyasi partiler ne de meclis üyeleri tarih önünde bunun hesabını veremeyecektir. Belediye başkanlarını ziyaret edip, kentin önünün tıkanmamasını istedik. Meclis üyelerine çağrı yaptık. Yatırımcıların ve tüm kamuoyunun beklentilerini dile getirdik. Yaptığımız görüşmelerde aldığımız olumlu yaklaşımın meclis toplantısına da yansımasını arzu ediyorduk. Ancak beklediğimiz gibi olmadı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz