Ekinözü YİBO'da kitap okuma eylemi var

Ekinözü Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda (YİBO) öğrenciler anlamlı bir eyleme imza atıyorlar.

Okuma ve öğrenmeyi teşvik adına yapılan bu toplu okuma eylemi okul bahçesinde her gün saat 10.00 ile 10.20 arasında uzun teneffüste gerçekleştiriliyor. Zil çalar çalmaz kütüphaneye koşan öğrenciler kitapları kaptığı gibi okulun bahçesine koşuyor. Her köşede okuma eylemi yapan öğrencilere öğretmenleri de eşlik ediyor.

Öğrencilerin bu anlamlı eylemine katılan öğretmenlerde öğrenciler gibi her gün yirmi dakika kitap okuyarak kampanyaya destek veriyor.

Ekinözü'nde yüzlerce öğrencinin katıldığı en kalabalık kitap okuma eylemi ise diğer okullardaki öğrencileri de olumlu yönde etkiliyor.

Reklam
Reklam

Kitap okuma eylemine dersler bittikten sonra saat 15,00'den sonrada katılmak isteyenler devam ediyor.

Okul yönetimi ve öğretmenler, bu farklı yöntemle okumanın öneminin teşvik edildiğini,okuma alışkanlığında çok büyük fayda sağladığını gördüklerini ifade ettiler.

YİBO'da ki okuma eylemi pankartını görenler arasında böyle güzel eyleme kim destek vermez diye espri konusu oluyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: