Ekmeğe gelen yeni standartla israf önlenecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yayınladığı tebliğ ile ekmek israfı önlenecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yayınladığı tebliğ ile ekmek israfı önlenecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'ni yayımladığına dikkat çeken Kahramanmaraş Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Dr. Ali Rahmi Kaya, yeni ekmek tebliğinin getirdiği yenilikler hususunda açıklamalarda bulundu.

Dr. Kaya, ekmek ve ekmek çeşitlerinin, tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretim, muhafaza, taşıma ve pazarlanmasını sağlamak üzere, ürünlerin özellikleri ve gramajının yeni tebliğ ile belirlendiğini ifade etti. Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren ekmek, kepekli, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmeklerinin en az 250 gram ağırlıktan başlayarak 50'şer gram artırılmak suretiyle piyasaya arz edileceğini belirten Dr. Kaya, ekmek ve ekmek çeşitlerinde azami tuz oranının yüzde 1.75’ten yüzde 1,5’e indirildiğini belirtti. Dr. Kaya, ekmekteki kepek miktarının da artırıldığını ve en az yüzde 0.65, en çok 1.1 olarak belirlendiğini söyledi. Kaya, bundaki amacın kalp ve damar hastalıklarını önlemek olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz