Ekmeğini zıpkınla kazanıyor

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi’nde yaşayan bir çocuk annesi Yücem Ergen, ekmeğini zıpkınla balık avlayarak kazanıyor.

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi’ne bağlı Burhanlı Köyü yakınlarındaki Cennet Koy’da yaşayan bir çocuk annesi 38 yaşındaki Yücem Ergen, ekmeğini zıpkınla balık avlayarak kazanıyor.

Eşinden 11 yıl önce boşandıktan sonra annesi Hüsniye ve kızı Özüm'le yaşamaya başlayan Yücem Ergen, yapacak bir iş bulamayınca ekmeğini kazanabilmek için 7 yıl önce denizde zıpkınla balık avlamaya karar verdi. Gelibolu Yarımadası'da 'Deniz kızı' olarak tanınan Yücem Ergen, zıpkınla avladığı balıkları, zaman zaman da topladığı midye ve salyangozları satarak annesi ve 12 yaşındaki kızının geçimini sağladığını belirtti. Yücem Ergen şöyle dedi:

Reklam
Reklam

"Dalgıçlık bir kadın için zor olsa da, balık avlamak zorundayım. Bazen saatlerce denizde kaldığım halde, bugün olduğu gibi balık avlayamadığım zamanlar oluyor. O zaman şansımı farklı yerlerde dalarak deniyorum. Bana ekmeğimi vermediği zaman denize asla küsmüyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz