"Ekmek İsrafını Önleme" Kampanyası

Düzce Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz, Toprak Mahsulleri Ofisi'nce (TMO) başlatılacak "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası"na ilişkin, "Ekmek israfını önlemek için

Düzce Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz, Toprak Mahsulleri Ofisi'nce (TMO) başlatılacak "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası"na ilişkin, "Ekmek israfını önlemek için ilk yapmamız gereken şey, nüfusu az olan yerlerde esnafa çok fazla fırın açma ruhsatı verilmemesidir" dedi.

Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TMO tarafından başlatılacak kampanyanın güzel bir uygulama olduğunu anlattı.

Fırıncılar olarak kampanyaya her türlü destek olacaklarını belirten Korkmaz, "Ekmek israfını önlemek için ilk yapmamız gereken şey, nüfusu az olan yerlerde esnafa çok fazla fırın açma ruhsatı verilmemesidir" dedi.

Reklam
Reklam

134 bin nüfusa sahip Düzce'de 121 adet fırının üretim yaptığına dikkati çeken Korkmaz, "Fırınlarımızın her birinin 2 bin adet ekmek ürettiğini düşünün. Köy fırınlarımız da köy ekmeği yapıp satıyor. Bunu nüfusa oranladığımızda ortaya ciddi bir rakam çıkıyor, bu da israfa neden oluyor" ifadelerini kullandı.

Korkmaz, Düzce'de yapılan ekmeğin kaliteli olmasından ötürü fazla tüketildiğini, ancak yine de israfın önüne geçilemediğini savundu.

"Fırın enflasyonu Düzce'de çok" diyen Korkmaz, "Ekmeğin hiçbir şekilde israf edilmemesi gerekir. Bunun önlenmesi için yapılacak her türlü kampanyaya da destek vermeye hazırız. Vatandaşlarımızdan bu konuda biraz daha duyarlı olmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Muhabir: Onur Orhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: