Ekmek Israfını Önlemek Için Bilinçlendirme Çalışması Yapılacak

Artvin'de ekmek israfı konusunda bilinçlendirme çalışmasının yapılacağı bildirildi.

Artvin'de ekmek israfı konusunda bilinçlendirme çalışmasının yapılacağı bildirildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Artvin Çoruh Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3'üncü sınıf öğrencileri tarafından Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nün 75'inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Türkiye genelinde başlatılan ve Artvin Valiliği'nce destek verilen ekmek israfı konusunda halkı bilinçlendirme çalışması yapılacağı belirtildi.

Proje kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce bastırılan ekmek israfı konulu el broşürlerinin öğrenciler tarafından vatandaşlara dağıtılacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Reklam
Reklam

"Artvin Çoruh Üniversitesi tarafından alanında uzman 2 konuşmacının katılacağı ekmek israfı konulu konferans düzenlenerek halkın israf ve israfı önleme konusunda bilgilendirilmesi ve ülkemizdeki israfın ne boyutlarda olduğunun gösterilmesi amaçlanmaktadır. Konferans bitiminde Artvin Valiliği tarafından bastırılan ve içerisinde Artvin'e özgü bayat ekmekle yapılan yemek ve tatlı tariflerinin de yer aldığı 3 bin adet kitap halka dağıtılacaktır. Ayrıca üniversite öğrencilerinin yapacağı tatlıların sunulduğu bir yarışma düzenlenecek ve yarışmada oluşturulan jüri eşliğinde 1'inci, 2'nci ve 3'üncü olanlara birer ödül ve tüm yarışmacılara hediyeler verilecektir."

Açıklamada, söz konusu konferansın 25 Nisan Perşembe günü saat 14.00'de, Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmesinin planladığı da kaydedildi.

Muhabir: Bayram Sarayoğlu / Meltem Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz