Ekmek İsrafının Önlenmesi Kampanyası

Bayburt'ta, "Ekmek İsrafının Önlenmesi Kampanyası" kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere, düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Bayburt'ta, "Ekmek İsrafının Önlenmesi Kampanyası" kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere, düzenlenen törenle ödülleri verildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonundaki düzenlenen törene, Vali Yadımcısı Abdulhamit Karaca, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe ile bazı kamu kurum müdürleri katıldı. Karabulut, törende yaptığı konuşmada, Ekmek İsrafının Önlenmesi Kampanyası'nın 2013 yılı ocak ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatıldığını belirterek, "Kampanya ile günde 1 milyon 50 bin, yılda ise 384 milyon ekmek çöpe atılmaktan kurtarılmıştır. Ülke geneli günlük israf adedi 5,95 milyondan 4,9 milyona, yıllık israf adedi ise 2,17 milyardan 1,79 milyara inmiştir" dedi. Kampanyayla halkın ekmek tüketim alışkanlığında değişim yaşandığını ifade eden Karabulut, şunları söyledi: "2012 yılına göre tüketim, tam buğday ekmeğinde yüzde 93, kepekli ekmekte ise yüzde 283 oranında artmıştır. Ekmek için yapılan 26 milyar liralık harcama 23,5 milyar liraya gerileyerek 2,5 milyar lira tasarruf sağlanmıştır. Milli ekonomiye kazandırılan 2,8 milyar lira ile 5 kişilik 181 bin aile bir yıl boyunca yoksulluk sınırında geçinebilmekte, 833 bin öğrenciye 12 ay boyunca aylık 280 lira burs verilebilmekte, 276 bin asgari ücretli, bir yıl boyunca geçinebilmektedir ya da 100 yataklı 135 hastane, 16 derslikli 848 okul, 300 öğrenci kapasiteli 467 yurt, 933 kilometrelik bölünmüş yol gibi hizmetlerden herhangi biri yapılabilmektedir." Tören, kampanya dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: