Ekmek Israfının Önüne 'ekmek Toplama Kutuları'yla Geçilecek

Çorum Belediyesi tarafından ekmek israfını önlemeye yönelik başlatılan kampanya çerçevesinde 130 adet ekmek toplama kutusu...

Çorum Belediyesi tarafından ekmek israfını önlemeye yönelik başlatılan kampanya çerçevesinde 130 adet ekmek toplama kutusu kentin farklı bölgelerine yerleştirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ekmek israfını önleme kampanyası kapsamında bir çok alanda farklı uygulamalar yapan Çorum Belediyesi, israfın azalmamasını tespit edince farklı bir uygulamayı hayata geçirdi. Temin edilen 130 adet ekmek toplama kutusunun 70'ini okullara dağıtan belediye diğer 60 adet kutuyu da cadde ve sokak başlarına bıraktı.

Reklam
Reklam

Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde ekmek toplama kutularını tanıtan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı ekmek israfını önleme kampanyasına adım adım uyduklarını ifade etti.

Amaçlarının bayat ekmek toplamak değil, ekmeğin israf edilmemesi mesajını vermek olduğunu ifade eden Başkan Külcü, Türkiye genelinde günlük üretilen 101 milyon ekmekten 6 milyonunun israf edildiğine dikkati çekti. Yapılan israfların her anlamda zararlı olduğunu aktaran Külcü, ''Sadece bu israftan ortaya çıkan ekonomik kayıp 1 milyar 500 milyon TL'dir. Bizler yolda gördüğümüz ekmek kırıntısını yerden hürmetle alıp, kurt ve kuş yesin diye yerden yüksek bir yere bırakan bir medeniyetin mensupları olarak, bugün ekmek israfı konusunda daha titiz ve dikkatli olmalıyız. Dinimizin emri ekmeğe verilen değeri ve israfın haramlığını ortaya koyarken, ne yazık ki ciddi oranda ekmek israfı olduğu acı bir gerçektir. Bu konuda özellikle annelere çağrıda bulunuyorum, ekmek israfının önlenmesi için çaba sarf edin. Ev hanımlarından istediğimiz bayatlayan ekmeklerin çocuklar aracılığı ile okullara gönderilmesidir. Bizim bu konuda görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız bu noktalardan ekmekleri alacaktır. Barınaktaki hayvanlar için değerlendirecek, ayrıca kış mevsiminde doğadaki kuşların ve yaban hayvanlarının yem ihtiyacını karşılamak için doğaya bırakacak. Eğer vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olur ve bizden ekmek israfını önlemek için kutu isterlerse bütün bölgelere bunları yerleştirebiliriz.'' ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Dinin de en çok dikkat çektiği konulardan birinin israf olduğunu da söyleyen Külcü, hükümetlerinin de konuyu enine boyuna ele aldığını ve bu konuda her türlü fedakarlığı göstereceklerini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz