Ekmek Parası için Sudan'a gittiler

Alaplı'dan 20 genç işçi çalışmak için Sudan'a gittiler

İş bulamayan gençler yurdumuzdan 4 Bin Kilometre uzakta olan Sudan'a çalışmaya gittiler.

Gençler aileleri tarafında gözyaşları ile uğurlandı.

Alaplı'dan 20 kişilik bir ekip Afrika Sudan'a çalışmaya gittiler.Endüstri Meslek lisesi elektrik bölüm mezunu gençler Sudan'ın başkenti Hartum'da inşaat işinde çalışacaklar.

Çalışmaya giden ekipten Erhan Tepe askerden geleli iki yıl oldu.Türkiyedeki kriz nedeniyle hiçbir yerde iş bulamadık.Sudan'da çalışan inşaat firmasından bize inşaatlarda elektrik işi yapımı teklifi geldi. Bizde Endüstri Meslek Lisesi mezunu 20 arkadaşımızla gidiyoruz.Abim aynı şirkete iki ay önce gitmişti.

Reklam
Reklam

Sudan'da çalışan Ekrem Tepe ise Biz Hartum'da 35-40 derceye varan sıcaklıkta çalışıyoruz. İnşaatlarda elektrik işi yapıyoruz.Buranın sıcağına tam alışamadık.Ortalama 800 Euro maaş alıyoruz.

Alaplı Ortacı köyünden Ömer Durgut ise ise . Genç yaşta gurbet ellerinde, hem de memleketinden kuş uçumu 4 bin kilometre uzakta, Afrika'nın göbeğinde bir ülkede yaşamanın zorluğundan bahsediyor.

Para biriktirip, ülkesine zengin biri olarak dönmenin hayallerini kuruyor. Sonra evlenip, çoluk çocuğa karışmayı istiyor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz