Ekmekte Gıda Kodeksi Fırıncılara Anlatıldı

Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Salonu’nda ekmek üreten işletme yetkilileri ile ekmekte gıda...

Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Salonu’nda ekmek üreten işletme yetkilileri ile ekmekte gıda kodeksi konulu toplantı yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ramazan Aytekin, ekmeğin kaliteli ve hijyenik olarak tüketicilere ulaşması için yoğun çalışma içindeyiz. Türkiye’de yılda 6 milyon ekmeğin çöpe atılıyor. Ekmeğin israf edilmemesi, kesinlikle çöpe atılmaması gerekiyor. Yapılan bir araştırmada, ülkemizde günde 101 milyon adet ekmek üretiliyor. 95 milyon ekmek tüketiliyor. Maalesef 6 milyon ekmek israfa, çöpe gidiyor” dedi.

Reklam
Reklam

Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdür Vekili Ramazan Çolak ise “Gıda kodeksi hakkında yapılan değişiklikleri ekmek üreticilerine iletmek için böyle bir toplantıyı düzenledik” diyerek, ekmekte gıda kodeksi hakkında bilgiler aktardı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü’nde görevli Mühendis Meral Canbay da, “2 Nisan 2013’de yürürlüğe giren Resmi Gazete’de yer alan , ekmek buğday unu veya tam buğday unundan yapılıyor deniyor” diye konuştu.

Canbay, ekmek ve katkı maddesi ile ekmek çeşitleri, gıda katkı maddesi yönetmeliği hakkında bilgi aktardı.

Toplantıya katılan ekmek üreticileri ise 1 Temmuz’da birçok ilde başlatılan katkısız ekmek üretimi konusunda kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini, ekmeğe kullanılan katkı maddesinin insan sağlığına zararlı olmadığını söyleyerek, Türk Gıda Kodeksi’ne uygun ekmek ürettiklerini kaydetti.

Somun ekmek fırını üreticileri de 1 Temmuz’da birçok ilde başlatılan katkısız ekmek üretimi konusunda Malatya’da açık ekmek fırınlarında da uygulanmasını istediklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: