Ekmekteki Yeni Standartlar

Karabük Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ekmekte yeni standartlar getiren düzenlemelerin 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe gireceğini bildirdi.

Karabük Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ekmekte yeni standartlar getiren düzenlemelerin 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe gireceğini bildirdi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, tebliğin vatandaşın temel tüketim maddelerinin başında gelen ekmeğin besin değerinin arttırılması ve hijyenik şartlarda satışının sağlanmasına yönelik uygulanacağı belirtildi.

Ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretim, dağıtım ve satış aşamalarında yapılan değişikliklerle besin değerini arttırmak, sindirimini kolaylaştırmak ve tansiyon, obezite gibi toplumda yaygın olarak görülen sağlık problemleriyle mücadele etmek amacıyla ekmeklerin kepek oranının yükseltileceği, tuz miktarının ise azaltılacağı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Reklam
Reklam

"Yeni düzenlemeye göre, 1 Temmuz'dan itibaren ekmekler açıkta satılamayacak, bakkal ya da marketlerde ekmek dolapları içeride bulundurulup, satıcı kontrolünde tüketicilere ulaştırılacaktır. Ekmek kasap, manav ve pazar gibi yerlerde ambalajsız olarak satılamayacak. Vatandaşların kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği gibi çeşitleri tüketmeye teşvik edilmesi için perakende aşamasında ekmekle beraber bu çeşitlerden birinin de bulundurulması zorunlu hale gelecektir. Ekmek, kepekli, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmekleri en az 250 gram ağırlıktan başlayarak 50'şer gram arttırılmak suretiyle piyasaya arz edilecek."

Muhabir: Ahmet Özler

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz