Ekmekten Sonra, Şekerin De Sağlıklı Üretilmesi Için Çalışma Başlatıldı.

Beyaz ekmekten sonra şekerin de daha sağlıklı üretilmesi için çalışma başlatıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık...

Beyaz ekmekten sonra şekerin de daha sağlıklı üretilmesi için çalışma başlatıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, daha az rafine işlemine uğramış şeker üretimi ile ilgili çalışma yapacaklarını bildirdi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreterliği Ankara Ofisi'nin açılışını yapan Mehdi Eker, gıda gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin şeker üretimi ile ilgili bir düzenlemenin olup olmadığı yönündeki sorusuna Eker, “Kahverengi şeker, daha az rafine işlemine uğramış şeker üretimi ile ilgili çalışma yapacağız.”cevabını verdi.

Reklam
Reklam

Un, tuz, şeker gibi 3 temel beyaz gıda ürünü için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Eker, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile konuya dair uygulamaları sürdürdüklerini söyledi.

Okul kantinlerdeki yiyecek-içecek maddelerinin satışlarına da değinen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, satılan ürünlerin ilk defa sağlıklı olması yönünde bir yönetmelik çıkardıklarını bildirdi. Kantinlerde görev yapanların kılık kıyafetine, davranışlarına, ürünlerin sağlıklı olmasına önem verdiklerini dile getirdi. Bütün bunları kapsayan bir mevzuat çalışmalarının da olduğundan söz eden Eker, “Çocukların güvenilir ve hijyenik gıda maddelerine ulaşmak için mevzuat çalışması yapıldı. Toplumda birçok uygulama var. Sağlıklı beslenme, gıda temini, bu da o yönetmeliklerden birisi. Geçtiğimiz yıl, 100 yönetmelik yayınladı. Bu da okul kantinlerine yönelik uygulama.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz