Ekonometri Bölüm Başkanları, DPÜ'de Toplandı

Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ), Türkiye'deki çeşitli üniversitelerin Ekonometri bölüm başkanlarının katılımıyla toplantı yapıldı.

Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ), Türkiye'deki çeşitli üniversitelerin Ekonometri bölüm başkanlarının katılımıyla toplantı yapıldı.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde (İİBF) düzenlenen toplantıda konuşan DPÜ İİBF Ekonometri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mahmut Zortuk, DPÜ'nün uluslararası organizasyonlar gerçekleştirmeye hazır olduğunu bildirdi.

"Uluslararası Ekonometri, Yöneylem Araştırması ve İstatistik Sempozyumu"nun 14'üncüsünün, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaslan'ın girişimleri sonucu ilk kez yurt dışında organize edileceği bilgisini veren Doç. Dr. Zortuk, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"1993 yılından itibaren önceleri iki yılda bir, daha sonra her yıl gerçekleştirilen sempozyum, 24-27 Mayıs 2013'te Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenecek. Sempozyuma yurt içi ve yurt dışından 600 civarında katılımcı bekleniyor. Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, DPÜ'nün kardeş üniversitesi, bu üniversitenin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu da Kütahyalıdır."

Doç. Dr. Zortuk, bildiri sunumlarının 1 Ekim 2012 ile 31 Ocak 2013 tarihlerinde yapılacağını ve sempozyumla ilgili ayrıntılı bilgiye "www.eyi2013.com" web adresinden ulaşılabileceğini belirtti.

Sempozyumla ilgili hazırlıkların görüşüldüğü toplantının ardından DPÜ İİBF Ekonometri Bölümü'nün ilk kez 2011-2012 akademik yılında 47 öğrenciyle eğitime başlamış olması dolayısıyla Türkiye'nin ilk Ekonometri profesörlerinden Prof. Dr. Ahmet Gökçen tarafından bölüm açılış dersi verildi.

Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: