"Ekonomi alınan bu kararla rahatlamıştır"

İSTANBUL (İHA) - Ekonomi politikaları alanında çalışmalar yürüten Ekonomistler Platformu, erken seçim kararı ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin halk tarafından yapılacak olmasını olumlu olarak niteledi.

Ekonomistler Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Demir, alınan seçim kararının Türkiye'nin bir yıllık zaman kaybının önüne geçtiğini ifade ederken, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle kilitlenen siyaset düzlemindeki rahatlamanın ekonominin de süreci en az zararla atlatacağını belirtti.

Bu doğrultuda saat farkı nedeniyle açık olan yurt dışı piyasalarda seçim kararının açıklanması ile Türk Lirası'nın değerlendiğini ifade eden Oğuz Demir, en iyi senaryonun gerçekleştiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Oğuz Demir, bu doğrultuda alınan kararın ekonomide yaşanabilecek olası kısa vadeli belirsizliklerin kaldırılmasına büyük yararı olacağını belirtirken, ülkenin uzun vadeli kazanımlarının da dikkate alınması gerektiği, özellikle zaten oldukça kısa sürede bitecek olan seçim sürecinde ekonomi politikalarının dikkatli takip edilmesi özellikle seçim ekonomisinden kesin bir suretle kaçınılması gerektiğini anlattı.

Seçim sürecinin ülkemiz açısından hayırlı olmasını dileyen Oğuz Demir, sürecin ekonomi politikaları açısından en dikkatli takipçilerinden olacağını sözlerine ekledi.