Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever:

MERSİN (AA) - Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Türkiye'nin son yıllarda gösterdiği başarılı ekonomik performansla tüm dünyada dikkat çeken bir ülke haline geldiğini söyledi. 

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Türkiye'nin son yıllarda gösterdiği başarılı ekonomik performansla tüm dünyada dikkat çeken bir ülke haline geldiğini söyledi. Sever, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, Türkiye'de oluşan siyasi ve ekonomik istikrarın neticesinden son 10,5 yılda eğitim, sağlık, ulaştırma, tarım, sanayi, ekonomi ve ihracatta yaklaşık 4,5 kat bir artış olduğunu belirtti. Kişi başına düşen milli gelirin 2002'de 3 bin 500 dolar olduğunu hatırlatan Sever, şunları kaydetti: "2012 sonu itibariyla kişi başına düşen milli gelir 10 bin 500 doları aştı. 2002'de 230 milyar dolar olan milli hasıla ise 2012 sonu itibariyla şükürler olsun 786 milyar dolara çıktı. İhracatımız 36 milyar dolardan 152,5 milyar dolara yükseldi. Böylece ekonomik verilere göre dünyanın en büyük 17'nci ekonomisi konumuna geldik. Bunlar tabiki güzel gelişmeler ancak biz bunlarla yetinmiyoruz." Sever, 2023 vizyonu kapsamında 500 milyar dolar mal ihracatı, 150 milyar dolar hizmet ihracatı ve kişi başı milli gelirin 25 bin dolara ulaşması yönündeki çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Dünyanın en büyük 10 ekonomisine girme hedefine emin adımlarla ilerlediklerini anlatan Sever, sözlerini şöyle tamamladı: "Avrupa ve OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen birinci ülkesiyiz. Dünyada ise ise en hızlı büyüyen 3. ülke konumundayız. İşler gayet yolunda. Başarılı bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye, son yıllarda gösterdiği başarılı ekonomik performansla tüm dünyada dikkat çeken bir ülke haline geldi." İl Başkanı Mekin Merter Salt ise insanları birbirine yakınlaştıran, sevgi ve dostluk bağlarını güçlendiren bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: