Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever Anamur'da:-"Bölgemize Yapılacak Projelerin Hayatageçirilmesi Için Bakanımızla Yoğun Bir Şekildeçalışıyoruz"

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, "Bölgemize yapılacak projelerin hayata geçirilmesi için bakanımızla yoğun bir şekilde çalışıyoruz" dedi.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, "Bölgemize yapılacak projelerin hayata geçirilmesi için bakanımızla yoğun bir şekilde çalışıyoruz" dedi.

Sever, beraberindeki AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Köroğlu, partililer ve AK Partili belde belediye başkanları ile yeni yapılan Silifke Devlet Hastanesi inşaatını, ardından Seka Limanı'nı ve Anamur'dan Kıbrıs'a su götürülecek boruların imalatının yapıldığı liman içerisindeki üretim tesisini gezip, ilgililerden bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Bakan Yardımcısı Sever, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, deniz altından Kıbrıs'a su götürecek projenin önemine dikkati çekerek, yörede yapılan yatırımların katma değerinin yine aynı yörede kalmasının çok önemli olduğunu kaydetti.

Anamur'dan Kıbrıs'a su götürecek boruların 80 kilometrelik bölümünün deniz altından geçeceğini hatırlatan Sever, bu boruların Taşucu'nda üretilmesinin de yöre insanına istihdam sağladığını bildirdi.

Sever, Silifke Devlet Hastanesi inşaatının tamamlandığını ve içerisindeki ekipmanların en kısa zamanda alınması için Ankara'da üzerine düşen görevi yapacağını dile getirerek, 200 yatak kapasiteli hastanenin en kısa sürede açılması için çalışacaklarını söyledi.

İncelemelerinin ardından, Vali Yardımcısı Suphi Olcay, il ve ilçe müdürleri, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen, il düzeyinde yatırım talepleri ve yatırımlarla ilgili sorunların görüşüldüğü toplantıya katılan Sever, burada yaptığı konuşmada, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın ailesine bile zaman ayırmadığını, Mersin'e ve Türkiye'ye yapılacak yatırımlar için çalıştığını ifade ederek, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Bölgemize yapılacak projelerin hayata geçirilmesi için bakanımızla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Şu anda Tarsus'ta planlanan Çukurova Havaalanı'nın ihalesi yapıldı. Erdemli-Çeşmeli'ye kadar olan otobanın, Taşucu'na kadar getirilmesi amacıyla çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Kayraktepe Barajı'nın projesi 2013 yılında yapılacak. Aksıfat Barajı'nın etüt ve projesi bitti, temelini 2013 yılının ilk çeyreğinde atmayı hedefliyoruz."

-"Mersin önemli bir kent"-

Sever, Mersin'in tarım, turizm, sanayi açısından Türkiye'nin önemli bir kenti olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"Özellikle Silifke yöresi çileğiyle, limonuyla, domatesiyle ve diğer ürünleriyle adını dünyaya duyurmuş bir ilçe. Bölgemizde tarımın gelişmesi için de yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yöremizde tarım enerjiyle yapılıyor. Biz enerji bakımından dışa bağımlı bir ülkeyiz. Tarımımızı geliştirmek için cazibeyle sulama sistemi kurmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ayrıca Silifke, Erdemli ve Mersin limonu adı altında yöremize özgü üretim yapabilmek için Alata'da ıslah çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kendi adımızla limon üretimi gerçekleştirip hasat sezonunu da Ağustos'tan Nisan ayına kadar yaymayı hedefliyoruz. Çünkü aynı anda hasat yapılıp süre kısa olduğu için ürünün hem raf ömrü kısa oluyor, hem de maliyeti fazla fiyatı düşük oluyor. Hasat sezonunu uzattığımız takdirde ürünün hem kalitesi hem de fiyatı artacak üretici memnun olacaktır."

Reklam
Reklam

Muhabir: Hüseyin Haskan / Zuhal Uzundere Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz