Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’Den İran Ziyareti

Ekber Karabağ / İran, 5 Kasım Yapılan toplantının ardından Karma Ekonomik Komisyonu Bakan Zeybekçi, Ekonomi Bakanlığı olarak dünyada 13 ayrı

Ekber Karabağ / İran, 5 Kasım Yapılan toplantının ardından Karma Ekonomik Komisyonu Bakan Zeybekçi, Ekonomi Bakanlığı olarak dünyada 13 ayrı bölge ile yapılacak tercihli ticaret anlaşmalarının ilkini Tahran’da imzalamak istendiğini söyledi.
2015-2016 yıllarında karşılıklı ticaret anlaşmalarında ciddi bir düşüş olduğunu kaydeden Zeybekçi, “2015 yılında yapılan tercihli ticaret anlaşmalarında yer alan ürünlere bakacak olursak İran’dan Türkiyeye satılan ürünlerde yüzde 45, Türkiye’den İran’a satılan ürünlerde ise yüzde 34 artış oldu. Demek ki çok doğru bir iş yapmışız, bu doğru işe devam etmemiz ve geliştirmek için çalışmamız gerekiyor.” dedi.
Ekonomi Bakanı Zeybekçi ziyaretine Sanayi, Madenler ve Ticaret Bakanı Sayın Muhammed Rıza Nimetzade görüşmesi ile devam edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: