Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan:

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Türkiye’nin gelişmesinden endişe edenler var, bunların yurt içinde taşeronluğunu yapan eşkıyalar...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Türkiye’nin gelişmesinden endişe edenler var, bunların yurt içinde taşeronluğunu yapan eşkıyalar var” dedi.

Mersin’in Erdemli ilçesinde katıldığı iftar programında konuşan Çağlayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın insanlık zulmüne karşı çıktığını, Müslüman katliamlarına tavır koyduğunu belirterek, “Türkiyemiz büyüyor, Türkiyemiz gelişiyor. Etrafımızda bir ateş çemberi var. Bakın bugün Suriye, bugün bakın birçok ülkede çok ciddi problemler yaşanıyor. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan insanlık zulmüne her zaman karşı çıkarak, bilhassa Müslüman kardeşlerimize yapılan katliama her zamanki hassasiyeti ile tavır koyarak, bunu her fırsatta ifade ediyor” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin büyümesinden, Türkiye’nin gelişmesinden endişe edenlerin bulunduğunu ifade eden Çağlayan, “Bunların yurt içinde taşeronluğunu yapan eşkıyalar var. Bu eşkıyaları da dünyanın çeşitli ülkeleri sırf Türkiye büyümesin, sırf Türkiye gelişmesin, Türkiye bölgede insan haklarından yana bir tavır koymasın diye, asıl tezgahtarları, asıl müteahhitleri ülkemizde her gün bir başka problem çıkartmaya çalışıyor” diye konuştu.

Çağlayan, Mersinli Şehit Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen’in ailesine taziye ziyaretinde bulunduğunu hatırlatarak, ülke sevdalısı bir milletin bu sevdasıyla asla oynanamayacağına dikkat çekti. Çağlayan, “Bu millet öyle bir millet ki 1923’te Cumhuriyeti kurarken, seve seve kanını canını vermiş bir millettir. Bu milletin her şeyiyle oynayabilirsin, ama bu milletin bu ülkeye olan sevgisiyle sevdasıyla oynayamazsın, oynayanların geçmişte ne hale geldiğini gördük. Şehit askerimizin evini ziyaret ettik, taziyesinden geliyoruz. Allah tüm şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Hocalarımız buradayken çok fazla bir şey söylemem doğru olmaz ama şunu ifade etmek istiyorum ki onlar Allah katında cennetle müjdelenmiş ve cennete gidecek olan insanlar. Allah’ta bizleri onların şefaatine nail etsin İnşallah” dedi.

Reklam
Reklam

40 askerin hayatını kurtaran Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen’den övgüyle bahseden Çağlayan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Taziyesine gitmiş olduğumuz yiğidimiz, bakın kendi canını gözünü kırpmaksızın seve seve verirken, kendisiyle beraber o otobüsün içinde olan 40 tane askerimizin de hayatını kurtarmış, şehadet mertebesine ulaşmış, bir kahraman şehidimizdir. Milletimiz işte böyle bir millettir. Bu eşkıyanın çabası ve onun işbirlikçilerinin çabası Türkiye’nin gelişmesine büyümesine birlik ve beraberliğine zarar veremeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Silahlı kuvvetlerimiz hükümetimiz ve tüm güvenlik güçlerimiz asla bunlara göz açtırmayacaktır. Bunlar emellerine nail olamayacaklar, kazdıkları kuyuya kendileri düşecektir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz