Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Mersin'de

MERSİN (AA) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Evelallah gördüğünüz gibi turp gibiyim, canavar gibiyim, sağlıklıyım ve sizlerle beraberim" dedi.

Çözüm süreci Çağlayan, kendilerini şehitler üzerinden karalamaya çalışanların olduğunu ancak bu karalamaya güçlerinin yetmeyeceğini vurgulayarak, "Bu ülkede terör AK Parti zamanında başlamadı ama şimdi Türkiye'nin cesur lideri Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde terör sorununu çözüm süreciyle birlikte bitiriyoruz" dedi. Yılbaşından beri hiçbir şehit haberi olmadığına dikkati çeken Çağlayan, şöyle konuştu: "Bundan sonra da inşallah olmayacak. Anaların gözyaşı akmayacak bundan sonra... Çünkü biz çözüm süreciyle beraber birbirimizin bu konudaki varlıklarını bilerek, yaparak, anlayarak bu işi birlikte çözeceğiz. Bu ülke teröre yüzlerce milyar dolar harcadı. Bu ülke paradan daha önemli olan 30 binden fazla gencini şehit verdi bu konuda. İşte çözüm süreciyle beraber doğuya, güneydoğuya yatırımlar gitti. Dünyanın bütün nimetlerini, her şeyini şehitlerimizin bir damla kanına değişmeyiz Allah'ın izniyle. Herkes bunu bu şekilde bilsin. Şehitlere olan saygımız, bizim yapmış olduklarımız ortada. Şehitlere saygı kuru kuruya lafla, slogan atmakla, cenazeleri siyasi şova dönüştürmekle olmaz. Şehitlere saygı hükümetimizin yaptığı gibi 21 ülkede Türk Şehitliği kurmakla, sahip çıkmakla olur. Bu ülkede milliyetçilik taslayanların acaba hangi biri Başbakanımızın yurt dışında bu şehitliklere yapmış olduğu ziyaretleri yapmışlar. Sorun bakalım onlara ne söyleyecekler?" Konuşmasının sonunda AK Parti Gülnar belediye başkan aday adaylarını yanına çağıran Çağlayan, onlardan, belirlenecek adayla beraber çalışmaları için söz vermelerini istedi. Toplantıda AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever ile AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt da birer konuşma yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: