Ekonomi de her an raydan çıkabilir

ANKARA (İHA) - Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayii İşçileri Sendikası (TEKSİF) Genel Başkanı Zeki Polat, "Hızlandırılmış tren olayındaki tutumu gören Türk insanı hızlandırılmış siyaset, hızlandırılmış ekonomi ve hızlandırılmış AB sürecinin de raydan çıkıp devrilme endişesini taşımaktadır" dedi.

Polat, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin, 'Biz yaptık oldu' mantığı içinde hareket ettiğini ve bunun son örneğinin Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde meydana gelen tren kazasında yaşandığını öne sürdü. Planı, bilimi ve teknolojiyi dışlayan bu anlayışın, işin ehli profesörlerin ve deneyimli makinistlerin ikazlarını kulak arkası etmesinin 37 kişinin canına mal olduğunu belirten Polat, yetkililerin çelişkili açıklamaları devam ederken tren şefi ile frene 20 saniye geç bastıkları iddia edilen 2 makinistin tutuklandıklarını hatırlattı. Olayın üstünün örtülmeye çalışıldığını ve hükümetin hatasını kabul etmemekte direndiğini ifade eden Polat, "Bu sorumsuzluğa mana verememekteyiz. Hızlandırılmış tren olayındaki tutumu gören Türk insanı hızlandırılmış siyaset, hızlandırılmış ekonomi ve hızlandırılmaş AB sürecinin de raydan çıkıp devrilme endişesini taşımaktadır" dedi. Hızlandırılmış yasalarla ülkede düzenin sarsıntıya uğratılmasının bir başka endişe kaynağı olduğunu vurgulayan Polat, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Ülkeyi yönetenler bu cinayet gibi kazayı Allah'ın takdiri olarak değil, Allan'ın ikazı olarak görmeleri, günahı ile sevabı ile kabullenmeleri ve bu trenleri seferden kaldırmaları en doğru hareket olacaktır. Türk milletinin acısını, kaybettiklerimizin yasını yürekten paylaşırken, ülkeyi yöneten siyasi ve bürokratik kadroyu, unuttukları emeğe, insana ve insan haklarına saygılı olmaya çağırıyoruz".