Ekonomi dünyasından Yazıcıoğlu'na veda

ANKARA(ANKA)- İstanbul Ticaret Odası (İTO), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanları, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatı nedeniyle birer taziye mesajı yayınladı. Mesajlar şöyle:

-İTO: ÖLÜRKEN DE BİRLEŞTİRDİ-
İTO Başkanı Murat Yalçıntaş: BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun elim bir helikopter kazası sonucu ölümü, Türk-İslam alemini büyük bir üzüntüye sevk etmiştir. Bütün ömrünü Türk milletine hizmete adayan, çile ve mücadele dolu bir hayat süren Türk Milletinin yiğit evladı Muhsin Yazıcıoğlu, yine milletine hizmet etme yolunda çıktığı bir seyahatte hayatını kaybetmiştir. Türk siyaseti çok kıymetli, ahlak ve doğruluk simgesi, dürüst, örnek bir insanı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktadır. Yeri doldurulamayacak, yokluğu her daim hissedilecektir. Hep arzuladığı, uğrunda çileli bir hayatı göze aldığı Türk milletinin birlik ve bütünlük içinde olması idealini, bu dünyaya veda ederken de gerçekleştirdi. Her kesimden ve düşünceden insanlar, onun ani ölümü karşısında, bütünleşerek, "büyük bir birlik" örneği sergilediler. Şahsım ve İstanbul Ticaret Odası olarak, Muhsin Yazıcıoğlu'nu ebedi yolculuğuna uğurlarken, ailesine ve yakınlarına sabır diliyor, Türk milletinin başı sağolsun diyorum.

Reklam
Reklam

-MÜSİAD: BÜYÜK BİRLİK VEFATIYLA GERÇEKLEŞTİ-

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan: Türkiye, hayatı boyunca ülkemizin asli ve milli değerlerini daima ön planda tutarak, demokrasiden, özgürlükten, hak ve hürriyetlerden yana duruşundan asla taviz vermeyen ve bu uğurda büyük badireler atlatmış çok değerli bir siyasetçisini elim bir kaza sonucu kaybetmiştir. Türk siyasetinin gelişmesinde önemli katkıları olan Muhsin Yazıcıoğlu, siyasi hayatını ve vizyonunu sadece ülkemizle sınırlı tutmamış tüm Türk ve İslam dünyasını da kuşatan bir milli birliğin varlığına adamıştır. Bu uğurda, önüne çıkan bütün badirelere rağmen "Büyük Birlik" ülküsünden vazgeçmemiş büyük bir dava adamıdır. Arzuladığı "Büyük Birlik" ancak vefatıyla gerçekleşebilmiştir. Aynı zamanda Türk ekonomisinin gelişmesi için başta MÜSİAD olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşları ile yakın işbirliği yapan Yazıcıoğlu'nu kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. MÜSİAD olarak kendisini yıllar sonra da rahmet ve hayırla yad edeceğiz.

Reklam
Reklam

-HAK-İŞ: ACI KAYIP-

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu: Türk siyasetinin önemli ve saygın isimlerinden Sayın Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopterin düşmesi ve ardından yürütülen kurtarma çalışmalarının da olumsuzlukla sonuçlanması HAK-İŞ camiasında büyük bir üzüntüye neden olmuştur. Türk siyasetinde önemli bir yere sahip olan Yazıcıoğlu'nun vefatıyla Türkiye büyük bir siyaset adamı ve gönül insanını kaybetmiştir. İlkeli ve saygın bir politikacı olan Yazıcıoğlu'nun aramızdan ayrılışı, ülkemiz için çok acı bir kayıptır. ‘Namlusunu halkına döndüren tankları selamlamayan' Yazıcıoğlu'nu selamlıyor, dualarla uğurluyoruz.