"Ekonomi güçlü yapıya sahip"

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, Türk ekonomisinin güçlü bir yapıya sahip olduğunu belirterek, ekonomik göstergelerin iyiye gittiğini savundu.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın Fındıklı'daki binasında bankacılarla görüşen Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, toplantı sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Toplantıda, sadece finans sektöründen değil, genel ekonomiden de konuştuk. Finans sektöründe özellikle Haziran ayında yapılan çalışmalardan sonra daha etkin şekilde çalışması için gereken bütün konuları ele aldık. Bunlar arasında Merkez Bankası'nın diğer kuruluşlarla olan ilişkilerine değindik. Tabi Merkez Bankası bu konuları ayrıca görüşecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Toplantıda, Türkiye'nin çok güçlü bir ekonomik yapıya sahip olduğunu söyleyen Derviş, "Ödemeler dengesinin ihracat ve turizm gelirlerinin iyi gitmesi döviz sıkıntısı olmadığını ortaya koyuyor. İstikrarı yeniden sağlamak ve ileriye dönük çalışmaları konuştuk. Esas temel eğilimlere bakmanın ne kadar önemli olduğunu konuştuk. Şimdi de bankalar düzeyinde bir toplantıya katılacağız. Verimli bir toplantı oldu" diye konuştu.

Ulusal banka sektörünün güçlü olmasının Türkiye için önemli olduğunu dile getiren Derviş, "Ben her zaman söylüyorum, yabancı sermaye ve yabancı yatırımlara açığız. Ama ulusal banka sektörümüzün varlığı bizim için çok önemli" ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Doğuş Holding'den Ferit Şahenk, Koç Holding'den Mustafa Koç, Oyak Bank'tanan Coşkun Ulusoy, Finansbank'tan ise Hüsnü Özyeğin katıldı. Derviş, daha sonra Hazine Müsteşarı Faik Öztırak, Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti, BDDK Başkanı Engin Akçakoca ve Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Halime Özkan'la görüşmek üzere Ak Merkez'e gitti.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: