"Ekonomi tek partili iktidarla yükselişte"

ADANA (İHA) - Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (BASS) Genel Başkanı Turgut Yılmaz, finansal sektörde 50 bin kişinin işsiz kaldığı 2002'deki ekonomik krizden sonra tek başına gelen iktidarla birlikte hem sektörün öz kaynaklarını arttırdığını hem de çıkarılan işçilerin sektöre geri döndüğünü söyledi.

Yılmaz, sendikasının Adana şubesini ziyaretinde yaptığı açıklamada, dünyadaki ekonomik krizle birlikte Türkiye'deki siyasi kriz ortamında enflasyonun ve faizlerin artmasıyla reel sektörde oluşacak problemin finans sektörünü de ciddi anlamda olumsuz etkileyeceğini ifade etti. 2002'deki ekonomik krizde finans sektöründe 50 bin kişi işsiz kaldığını kaydeden Yılmaz, "Tek başına gelen iktidarla birlikte hem finans sektörü öz kaynaklarını arttırdı hem de işten çıkartılanlar sektöre geri döndü. Ne zaman iyiye gidecek gibi görünse Türkiye'nin başına bir çorap örülüyor. Ülkemizin bir an önce bu durumdan kurtulacağını ümit ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Örgütlü olmayan bazı bankalarda uygulanan performans sisteminin çalışanın iş güvencesini tehdit ettiğini savunan Yılmaz, onların da bir an önce örgütlenmesi gerektiğini belirtti.

Noter onaylı sendikaya üye olma şartının bulunmasının örgütlenmenin önündeki en önemli sorun olduğunu vurgulayan Yılmaz, "İşçi, sendikaya daha üye olmadan işveren duyuyor ve personelini işten çıkartıyor. Bunları daha önce gördük. Mecliste bununla ilgili yeni bir yasa üzerinde çalışılıyor. Yeni yasada noter zorunluluğu kaldırılıyor. Bu da örgütlenmenin önündeki sorunu büyük ölçüde azaltacaktır ve örgütlenmede önemli bir mesafe kat edilecektir" diye konuştu.